TT-Sport

Olsson slog världseliten i London

TT-SPORT

Stockholm. Årsbästa på 17.41, seger över världseliten och chansen på totalsegern i Diamond league.

Christian Olsson är tillbaka på allvar.

– Det känns som att jag är på väg mot de gamla goa resultaten när jag hoppade riktigt långt, säger han till TT.

Christian Olsson stod över ett hopp och trampade över i tre - men vad vad gjorde det?

17,41 meter, trots kyla och motvind, i det tredje hoppet på fredagens Diamond league-gala i London var nytt årsbästa med nio centimeter och räckte till en klar seger för den skadeförföljda trestegsstjärnan.

– Det var ett bra hopp med mycket vilja. Jag får med mig farten i alla stegen och hoppar långt trots motvind. Det tyder på att man kan hoppa ännu längre, säger han.

Fransmannen Teddy Tamgho, som hoppat fantastiska 17,98 i år, slutade tvåa, 14 centimeter bakom Olsson, och kubanen Alexis Copello slutade trea på 17,02. Hemmahopparen och nyblivna Europamästaren Philips Idowu fick inte till det alls utan slutade sexa på 16,54.

– Jag känner att jag kan kämpa och leka mig upp på samma nivå som de bästa killarna. Jag kom tvåa i Stockholm, jag vinner här. Jag känner att min form är på väg uppåt, även om det bara är en tävling kvar. Jag tar med mig att jag kan spöa de bästa, säger Olsson.

Segern i London gör att Olsson, som missade EM i Barcelona på grund av en hälskada, plötsligt har chansen att ta hem hela Diamond league. En tävling återstår för Olsson - Bryssel.

– Det är fyra-fem personer som har chansen att ta hem det. Kan jag vinna hela Diamond league och lägga det till meriterna kan man säga att man fick med sig nåt bra från den här säsongen. Vinner jag i Bryssel vinner jag hela Diamond league, säger han.

– Det var målsättningen med att komma till London. Vann jag här har jag allt i mina egna händer, då är jag inte beroende av någon annan. Nu ska jag bara försöka dunka ut en bra sistatävling. Jag hoppas på 20-25 grader i Bryssel och lätt medvind, då finns det möjlighet att hoppa riktigt långt.

TT: Hur viktigt är det att få vara skadefri med VM i Sydkorea nästa år?

– Det är A och O. Jag har haft bra comebacker, men inte kapaciteten som jag hade 2004 när jag hoppade 17.79. Men nu känner jag mig fit for fight.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport