TT-Sport

Orecchietti imponerade på Årjäng

TT-SPORT

Årjäng. Orecchietti visade hög kapacitet när han vann Årjängs Stora Sprinterlopp på 1.11,6/1640a trots att han fick tyngsta loppet.

– Skönt att han fick visa hur bra han är, sade segerkusken Örjan Kihlström.

Femårige Orecchietti var ett av de svenska hoppen när Elitloppet kördes på Solvalla i slutet av maj. Den gången chansade Örjan Kihlström på att ge Orecchietti ett invändigt lopp och blev fast.

På Årjäng var Kihlström mer offensiv. Han kunde valt fjärdepar invändigt men tog positionen utvändigt.

– Jag tyckte det kändes bra i den positionen, sade Kihlström.

You Bet Hornline fick inleda första varvet på måttliga 1.12,7 men Kihlström var mer intresserad av vad som hände bakom honom. I sista sväng ökades farten och ledaren blev ett enkelt byte för Orecchietti. De namnkunniga konkurrenterna som anföll längre ut i banan kunde inte plocka in några längder.

– Han var riktigt bra och hade tussarna kvar i öronen så det fanns lite krafter kvar också. Eftersom han är lite flegmatisk brukar han svara bra när man rycker dem, sade Kihlström.

"Det här är stort"

Tränaren Stefan Hultman var också mycket nöjd efter loppet.

– Det här är stort! Man ska tänka på att Orecchietti bara gjort 22 starter i karriären och fortfarande är orutinerad. Jag tror att han kan bli en riktig elitsprinter, sade Hultman.

– Folk trodde kanske att jag var besviken efter Elitloppet men jag tyckte att Örjan tog ett bra beslut och hästen var fantastisk, fortsatte han.

Nästa utmaning för Orecchietti blir Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris på Jägersro tisdag 31 juli.

– Där startar vi gärna, bara hästen har tagit detta på ett bra sätt, avslutade Hultman.

Storskräll

Björn Goop och Quarcio du Chene var tvåa efter Orecchietti, Goop fick vänta ytterligare ett par lopp innan han segrade med storskrällen Belje Gutten i kallblodsloppet. Då visade oddsindikatorn 70 gånger pengarna.

– Det var nog ett tag sedan jag vann med en sån högoddsare, sade Goop.

– Jag var nöjd med Quarcio också. Jag tror loppet avgjordes då jag var tvungen att köra i tredjespår i sistasvängen medan Orecchietti var i andraspår, fortsatte Goop.

Goop vann också med egentränade Jacques till knappa 20 gånger pengarna och var den som såg till att V75-värdet drog iväg en del.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport