Frölunda vände i Gävle

Publicerad:
Uppdaterad:

Gävle. Frölunda var under långa stunder utspelat av Brynäs första hälften av matchen och fick kämpa i motvind. Ändå vände göteborgarna till seger med 3-2 och har nu chans att skaffa hemmaplansfördel i kvartsfinalerna.

Brynäs hade till matchen mot Frölunda fått tillbaka tre skadade spelare, och det märktes inledningsvis att det var bättre fart på hemmalaget än i de senaste matcherna. Av dessa utmärkte sig Calle Järnkork mest, han satte hemmalagets första mål.

Långa sekvenser i de två första perioderna tryckte Brynäs tillbaka Frölunda helt och hållet. Brynäs skapade massor av chanser men effektiviteten var inte den bästa, samtidigt som Frederik Andersen svarade för ett antal fina räddningar.

Frölundas tränare Kenta Johansson tog timeout efter knappt halva matchen och det draget fick effekt. Frölunda fick mer att säga till om, kvitteringen till 1-1 kom kort efter timeouten.

Frölunda drog sedan nytta av ganska tamt försvarsarbete av hemmalaget. Patrick von Gunten fick väldigt mycket tid på sig innan han kvitterade till 2-2 och vid segermålet som Mika Pyörälä petade in agerade hemmalagets backar åskådare.

Normalt hemmastarka Brynäs avslutade därmed seriespelet med tre raka förluster på hemmais.

TT

Publicerad: