TT-Sport

Drömdebut i Frölundas kross

Av: 

TT-Aftonbladet

TT-SPORT

Vid lunchtid blev han spelklar.

På måndagskvällen gjorde Frölundas nye amerikan Ryan Lasch mål i SHL-debuten när Frölunda krossade HV71 med 5-0.

– Det var coolt, säger han.

När högsta ishockeyserien drog igång igen efter landslagsuppehållet var Frölunda revanschsuget efter CHL-förlusten mot Luleå och HV71 hade hunnit återhämta sig från sjukdomar i laget. Mycket stod på spel, eftersom lagen möts två gånger på två dagar. Som ytterligare inramning låg rivalerna trea, respektive fyra i tabellen där HV71 bara hade en poäng upp.

– Det var bra att vi hade ett litet break. Frölunda är redan ett bra lag så jag försöker att vara en hyfsad pusselbit, säger nyförvärvet Ryan Lasch som hade tränat fem dagar med sitt nya lag innan matchen.

Mål mot gamla klubben

Ändå var den mållösa första perioden sval.

Men i andra lossnade det.

Först klev en gammal HV-spelare kliva fram. Efter drygt åtta minuter in i perioden kom Frölunda i två mot en-läge och Mats Roselli Olsen spelade Oscar Fantenberg som lade in pucken och fixade 1-0 mot sin gamla klubb och sin andra fullträff för säsongen.

28-årige Ryan Lasch gjorde 2-0 med ett skott i krysset efter en vacker dragning. Som belöning skanderade publiken den tidigare Växjöspelarens namn.

– Det var mycket folk ikväll, och publiken var cool. Det var speciellt, säger Ryan Lasch.

Nyförvärvet från finska TPS landade i Göteborg i förra veckan och fick ett regelrätt arbetstillstånd vid lunchtid på matchdagen. Han var redo för match.

– Jag förbereder mig alltid på att spela. Jag visste att det fanns en möjlighet.

"Ska ni döma i morgon också"

Några minuter senare stod det också 3-0 efter att Robin Figren fått en snedträff som på ett märkligt sätt lobbades in över HV-målvakten. Ryan Lasch kunde skriva in ytterligare en poäng i protokollet när han stod för en assist.

I tredje perioden blev det upprört när siffrorna rann i väg. Lagen fick varsin utvisning för fighting när Anton Blidh gjorde 5-0 i powerplay. HV-tränaren Andreas Johansson skickades upp på läktaren efter snack med domaren och backen David Petrasek fick matchstraff för samma sak.

– Tur att det är match snart igen. Jag frågade om de (domarna) skulle döma i morgon (tisdag) igen. Jag visste jag skulle åka ut för det, säger Johansson.

Taggad för tisdagens möte i Jönköping.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport