TT-Sport

Mäkäräinen dominerar inför hemma-VM

TT-SPORT

Skidskytte. Kaisa Mäkäräinen visar storform inför hemma-VM nästa månad.

Finskan sköt fullt och vann världscupsdistansen i Oslo.

De svenska skidskyttedamerna sköt bra när distansen (15 kilometer) i världscupen avgjordes i Oslo. Det hjälper inte mycket när åkningen är medioker. Mona Brorsson (64:a) var alldeles för långsam, Elisabeth Högberg blev 61:a och Emma Nilsson, som sköt fullt, hamnade trots det inte högre än en 50:e-plats och tilldelas därför inga världscupspoäng.

Vinnare?

Storstjärnan Kaisa Mäkäräinen tog hem segern på överlägsna tiden 43,54. Finskan dominerade dubbelt ute på banan. 32-åringen sköt perfekt - noll bommar - och åkte dessutom snabbast. SVT:s expert Björn Ferry berömde det som "hennes bästa åk i karriären". Segern betyder att hon drygar ut ledningen i den totala världscupen, och är dessutom ett rejält formbesked inför hemma-VM i Kontiolax nästa månad (5-15 mars).

– Jag är väldigt nöjd med formen inför VM, men jag vet inte om det var mitt bästa lopp någonsin, säger Mäkäräinen till norska tv-kanalen NRK.

Tvåa blev rivalen Darja Domratjeva (+ 1,18), Vitryssland och tjeckiskan Veronika Vitkova (+ 1,20) åkte in som trea. Värt att notera är att hela tio åkare inte missade ett enda skott under tävlingen, vilket är extremt ovanligt.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport