TT-Sport

Hansdotter laddar om

TT-SPORT

Alpint. Mikaela Shiffrin tog VM-guldet. Men Frida Hansdotter har en chans kvar att snuva amerikanskan på en titel: slalomcupen.

– Det blir nog väldigt tajt, säger svenskan.

Två säsonger i rad har Mikaela Shiffrin vunnit slalomcupen, i fjol var det med Frida Hansdotter som tvåa. Men rollerna är omvända inför de tre sista slalomtävlingarna.

Inför slalomen i slovenska Maribor om en vecka leder Frida Hansdotter slalomcupen, tätt följd av Mikaela Shiffrin och Tina Maze. Redan dagen efter VM-silvret väntade därför en flygresa tillbaka över Atlanten.

Hitta tidsrytmen

Men inte hem till Norberg.

– Jag stannar nere i Europa, för att skippa resandet lite, komma in i tidsrytmen, ladda inför Maribor, säger Hansdotter.

– Det ska bli väldigt spännande med de sista rejsen, jag tror att det kommer att bli väldigt tajt mellan mig, Shiffrin och Maze.

Med silvermedaljen om halsen kunde Frida Hansdotter andas ut. Förväntningarna, både utifrån och från henne själv, var att hon skulle ta en medalj. Det gjorde hon.

– Det har varit i mina tankar hela tiden att jag ville komma hem med en VM-medalj, så det har varit ett ganska bra tryck. Jag har försökt se det som ett stöd, men det är klart att det var lite nervöst, säger hon.

"Magiskt bra"

Hansdotter fick på två bra åk i VM-backen i Beaver Creek. Det var till slut bara 34 hundradelar som skiljde Shiffrin och Hansdotter åt. Men svenskan grämer sig inte nämnvärt över den knappa missen.

– Silvret känns magiskt bra. Shiffrin var oslagbar i dag, och även om jag i några sekunder trodde att det kanske skulle gå när hon låg efter, gjorde hon en fantastisk avslutning. Det är helt fantastiskt att få göra det på hemmaplan för henens del, det är hon värd.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport