Ett mål räckte för Östersund

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Östersund fortsätter att hålla sig tätt bakom topplagen i superettan. Efter bortasegern över Landskrona med 1-0 efter mål av Jamie Hopcutt i 78:e minuten är Östersund på fjärde plats. Det är dock fem poäng upp till trean Gif Sundsvall och tvåan Hammarby.

Landskrona hade behövt poäng. Laget är visserligen fyra poäng före nästjumbon Husqvarna på nedflyttningsplats, men Gais vann och lämnade över kvalplatsen i de nedre regionerna till Öster som är tre poäng före Landskrona.

Gais har klättrat i tabellen efter P-O Ljungs inträde som tränare. På måndagen blev det en taktisk seger borta över Sirius med 1-0, trots klart spelövertag för Uppsalalaget. Gabriel Altemark-Vanneryr gjorde målet i andra halvlek.

– Killarna gör ett kanonjobb. Det är väl inte vår stil att spela så här, men det kändes inte klokt att möta Sirius med deras filosofi, sade Ljung till TV4.

Värnamo spelade bort Ängelholm hemma med 4-0 och belönades med ett kliv från nionde till sjätte plats i tabellen med sju omgångar kvar.

TT

Publicerad: