TT-Sport

Wijk har flera mål i sikte

TT-SPORT

Innebandy. Utsedd till Årets innebandyspelare och med på Kais Moras färd mot det första SM-guldet.

Den här säsongen är Anna Wijk på jakt efter mycket mer - och får bära ett ännu tyngre ansvar.

– Jag har en ny roll som lagkapten, men vi är många som kommer att bära laget tillsammans, säger Kais Moras storstjärna.

Förra säsongen förvandlades Kais Mora från laget som var sämst när det gällde till laget som var bäst när det gällde. SM-finaltriumfen över Rönnby i Globen blev det slutgiltiga beviset.

Efter fem år i klubben stod Anna Wijk där som mästare och utsedd till bästa spelare i landet.

– Mycket vill ha mer. Jag skulle gärna stå där igen. Vi har en bra känsla i laget, säger Anna Wijk inför årets säsong.

Tuff uppgift

Det kan dock bli svårare att försvara SM-guldet än att erövra det. Dalalaget har tappat flera profiler och mycket hänger på landslagsstjärnan Wijk om guldet ska försvaras.

Dessutom har tränaren Roger Jonsson slutat.

– Det är jättesvårt att ersätta de spelare vi har tappat. Det ska jag vara helt ärlig att säga. Men jag tycker ändå att vi faktiskt har en stark stomme kvar. Och vi har fått in en tjeckisk spelare (Tereza Urbankova) och en ung duktig spelare från Huddinge, Amanda Ahola, säger Wijk.

– Klart det känns konstigt att inte Roger är i båset. Men det känns riktigt bra med Noél (Alm Johansson) också, han har bra idéer. Det är bara positivt, en nystart.

Flera mål

Och det är ju så mycket annat som hägrar. Redan första helgen i oktober väntar säsongens första stora mål, Champions Cup i Tjeckien. Och i december är det guldjakt i VM i Tammerfors.

– Jag vill hjälpa mitt lag ta Champions Cup-guld, och jag lägger mycket fokus på VM förstås. Det är de stora målen, och så SM-guldet, säger Anna Wijk.

– Nu har vi fokus på Champions Cup. Vi ska försöka hitta formen tidigt på säsongen. Vi har en liten trupp, men väldigt stark. Vi ska klara att ha flera mål. I SM-finalen i vår tror jag vi står där i Globen mot Iksu.

Kais Mora möter Karlstad i seriepremiären den 17 september.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport