Noras Bean halt efter segerloppet

Publicerad:
Uppdaterad:

Trav. När Noras Bean gick i mål som vinare i Gulddivisionen jublade tränaren Ulf Stenströmer.

Men kort senare förbyttes segerglädjen till besvikelse och oro. Noras Bean markerade nämligen klar hälta.

– Hästen var halt i ett framben. I bästa fall har han bara trampat på en sten, vi får se i morgon, sade en bekymrad Stenströmer.

Några minuter tidigare hade Noras Bean travat sitt snabbaste lopp i karriären. Tioåringen vann ett försök till Olympiatravet på 1.11,1 över medeldistans. Bara sex tiondelar från svenska rekordet. Stefan Söderkvist forcerade Noras Bean till spets på första långsidan. Ekipaget öppnade första varvet på 1.11,5, ökade lite under den andra rundan och gav aldrig favoriten Maven någon som helst chans.

Loppet var också ett försökt till Olympiatravet på Åby om två veckor.

När Noras Bean slog av på takten direkt efter mål syntes tydligt att han hade ont. Stefan Söderkvist stod över både vinnarcirkel och segerdefilering. Åkte i stället direkt till stallet med vinnaren.

– Hästen är fortfarande halt i skritt. Det är svårt att diagnostisera och jag vågar inte säga någonting. Vi får avvakta till i morgon, sade Ulf Stenströmer till TV 12.

Noras Bean har varit skadedrabbad under de senaste åren och för ett knappt år sedan var karriären över. Men liksom katten har Noras Bean nio liv och hela tiden kommit tillbaka.

Senast i september i fjol.

Om det skulle röra sig om en svårare skada den här gången är nog karriären över - även för järnhästen Noras Bean.

Favoriten Maven tvingades trava i tredjespår sista 800 metrarna i det hårda tempot och hade ingen chans som tvåa.

– Jag är ändå helnöjd med Maven. Hon gick jättebra. Det är bara att gratulera Noras Bean och tränaren Ulf Stenströmer. Han har gjort ett fantastiskt jobb med sin häst, sade kusken Johnny Takter.

Samtliga sju V75-vinnare på Jägersro vann från spets.

Lutfi Kolgjini segrade med Onceforall Face (1.14,3) och Quick Fix (1.11,5). Kollega Thomas Uhrberg ordnade en trippel till stall Kolgjini genom att vinna med Buzz Mearas (1.13,2).

Tre imponerande vinnare från Jägersrotränaren som har stallet i toppform.

– Nu är det verkligen kul igen, och som travtränare är man ju beroende på hur det går. Hästarna går jättebra och då blir allt så mycket lättare, sade Lutfi Kolgjini.

Svårt att välja bästa prestationen i Kolgjinis vinnartrio, men återkomsten av Onceforall Face var imponerande.

2013 vann han Uppfödningslöpningen, det största loppet för tvååringar. I fjol tvingades man operera bort en lös benbit i en kota i ett bakben. Efter ett misslyckat 2014 är fyraåringen tillbaka som en vinnare.

Kanske mot Derbyt första helgen i september?

– Skönt att Onceforall Face var så bra. Det är en jäkla häst. Vi har alltid haft siktet mot Derbyt med honom, sade Kolgjini.

TT

Publicerad: