Svensken från MLS-bubblan: "Väldigt instängt"

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Orlando Citys Robin Jansson, vänster, i en bortamatch mot Toronto i augusti förra året. Arkivbild.
Foto: Christopher Katsarov
Orlando Citys Robin Jansson, vänster, i en bortamatch mot Toronto i augusti förra året. Arkivbild.

Robin Jansson har varit instängd på Disney World i Florida i drygt tre veckor.

Avancerar Orlando City hela vägen till final i MLS-fotbollens specialturnering kommer svensken att ha varit på nöjesparken i nästan en och en halv månad.

– Får inte lämna bubblan förrän man åker ur, säger han till Radiosporten.

Robin Jansson och övriga spelare och personal i de 24 MLS-lag som deltar i turneringen, som är specialutformad på grund av coronapandemin, har befunnit sig på Disney World i Orlando, Florida, sedan i slutet av juni. Tiden har spenderats i en bubbla med förberedelser.

– Det har varit väldigt instängt, vi har ju våran våning på hotellet. Mycket träning, mycket ätande och häng med lagkamraterna. Den mesta tiden är träning, återhämtning och äta och sova. Det är så dagarna ser ut, säger den 28-årige försvararen till Radiosporten.

Samtliga fotbollslag bor på samma hotell, med restriktioner kring det mesta.

Får inte lämna hotellet

– Vi får inte gå utanför hotellets område. Pool och sådant finns på området, som man får utnyttja, samtidigt som man ska använda sig av reglerna som finns. Hålla avstånd och sådant.

Jansson, SM-guldhjälte och svensk mästare med AIK 2018, spelade hela matchen som mittback när hans Orlando City inledde specialturneringen med att besegra Inter Miami med 2–1 i förra veckan. Natten mot onsdag svensk tid väntar New York City i den andra gruppspelsmatchen. Den 11 augusti spelas finalen i nöjesparken.

Planerar för fortsättning

– När man väl kommit in i bubblan får man inte lämna bubblan förrän man åker ur, säger Jansson.

Grundserien i MLS inleddes i februari i år och var först planerad att pågå till i oktober. På grund av coronapandemin behövdes säsongen pausas i mars och återupptogs i förra veckan med specialturneringen på Disney World. Fotbollsligan planerar ännu för en fortsättning av ligaspelet och vanligt slutspel, MLS Cup, senare i höst.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs felaktig information kring MLS-turneringens upplägg.

Publicerad: