Fourcade sopade rent i Ruhpolding

Av: TT

Publicerad:
Martin Fourcade tog tre segrar av tre möjliga i världscuphelgen i Ruhpolding: sprint (bilden), stafett och jaktstart.
Foto: Matthias Schrader/AP/TT
Martin Fourcade tog tre segrar av tre möjliga i världscuphelgen i Ruhpolding: sprint (bilden), stafett och jaktstart.

Det blev Martin Fourcades vecka i Ruhpolding. Tre lopp gav tre segrar för fransmannen som var prickfri i söndagens jaktstart.

Snacka om att Fourcade har fått upp ångan den här säsongen. Den 31-åriga fransmannen hade ett motigt fjolår men den här vintern har den tidigare dominanten varit sig lik på världscupscenen.

Och i Ruhpolding gick allting Martin Fourcades väg. Han vann sprinten i torsdags, han var med och vann stafetten i lördags och han avslutade med att skjuta fullt och vinna jaktstarten på söndagen.

När landsmannen Quentin Fillot Maillet missade ett skott i det tredje skyttet kopplade Fourcade greppet. Han kom sedan ensam in till det avslutande stående skyttet, sköt fullt och knöt näven direkt efter den sista träffen med vetskapen att segern var säkrad. I och med vinsten – norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen blev tvåa och Fillot Maillet trea – drar han ifrån i den totala världscupen medan hans främsta konkurrent, Norges Johannes Thingnes Bø, är föräldraledig.

Sebastian Samuelsson gick ut som 13:e man, och hade goda möjligheter att avancera. Men två försmädliga bom på de sista skotten i tredje respektive fjärde skyttet förstörde chanserna för Samuelsson som blev 17:e, knappt två minuter bakom Fourcade. Jesper Nelin blev 39:a och Peppe Femling 51:a.

Publicerad: