TT-Sport

Höll nollan i ångestmötet: "På tiden"

Av: 

TT

HV:s målvakt Jonas Gunnarsson höll nollan i jumbomötet.
HV:s målvakt Jonas Gunnarsson höll nollan i jumbomötet.

TT-SPORT

HV71 lämnade jumboplatsen efter seger i ångestmötet borta mot Linköping. Anton Wedin gjorde matchens enda mål och målvakten Jonas Gunnarsson höll säsongens första nolla.

– Det var på tiden, sade Gunnarsson till C More efter 1–0-vinsten.

HV-målvakten räddade 23 skott, varav elva i den sista perioden när Linköping jagade kvittering.

– Vi spelar väldigt bra försvarsspel i 40 minuter, men egentligen är det skitsamma hur spelet ser ut utan vi behöver poäng och tar tre. Det tar vi med oss, sade Gunnarsson till C More.

HV71 hade förlorat tre av sina fyra senaste matcher och nu fick Stephan Lundh, nygamle tränaren som tog över efter sparkade Nicklas Rahm, sin första seger i andra matchen.

– Det är lite tidigt ännu, men tendensen är att vi vill släppa loss lite mer. Det går inte över en natt, men ge oss lite tid, sade Gunnarsson apropå tränarbytets effekt.

Närmar sig

HV71 närmar sig nu kvalstrecket, där Malmö (en poäng före) och Oskarshamn (två) finns närmast framför

Om det mesta varit botten för HV71 så finns det en sak som varit toppen – spel i numerärt överläge där Jönköpingslaget är bäst i serien.

Så kom också 1–0 redan efter 2.47. Men det var inte något karaktäristiskt powerplaymål. Hemmabacken Jonas Holøs var först framme på ett nedspel i egen zon, men HV:s formstarke forward Anton Wedin lyfte på fräckt på norrmannens klubba, tog pucken och skickade in ledningsmålet förbi Linköpingsmålvakten Niklas Lundström.

Holøs var nära att revanschera sig i mittperioden, men hans avslut tog i ribban bakom HV-målvakten Jonas Gunnarsson.

Linköping, som hade två raka segrar inför jumbomötet, är nu tillbaka på sista plats.

Sjätte raka

Det blev målsnålt även i Stockholm där Skellefteå tog sjätte raka segern genom att besegra Djurgården med 2–0. Jonatan Berggren gav västerbottningarna ledningen redan efter 4.59 och Albin Sundsvik fastställde slutresultatet med tio sekunder kvar av matchen i tom bur.

En viktig seger i kampen om en topp 6-plats som ger direktplats till kvartsfinalerna i SM-slutspelet. Skellefteå förstärkte sjätteplatsen och ökade luckan till åttondeplacerade Djurgården till nio poäng.

Förut så hemmastarka Djurgården, som tidigare under säsongen vann nio hemmamatcher i rad, åkte nu på fjärde raka nederlaget på Hovet.

Publisert: