Djurgården nollat igen: "Går bara emot"

Martin Hardenberger/TT

Publicerad 2023-04-16

Djurgårdens Joel Asoro deppar efter förlusten mot Halmstad.

Nollade först mot Sirius och i söndagens match även mot nykomlingen Halmstad.

Efter premiärsegern mot Brommapojkarna har Djurgården skjutit blankt.

– Just nu går det bara emot. Det är bara att åka hem och träna, säger Thomas Lagerlöf besviket efter 0–2-förlusten på Örjans vall.

Djurgården hade hela 70 procent av bollinnehavet, men kom inte till fler än tre skott på mål. Det var lika många som nykomlingen från Halmstad.

Efteråt försökte Thomas Lagerlöf se ljusglimtarna.

– Förra veckan var jag väldigt missnöjd med vad vi gjorde, men i den här matchen är det väldigt många spelare som gör allt de kan.

TT: Att ni inte gjort mål på två matcher, hur allvarligt ser du på det?

– Man behöver göra mål för att vinna fotbollsmatcher. Helst ska man inte släppa in några heller. Jag är otroligt besviken på att vi inte skapar hetare lägen med det spelet vi har.

– Men det är svårt att se exakt vad det är som inte stämmer när man sitter så nära sidlinjen som vi gör i dag. Jag måste hem och se om matchen innan jag kan svara på vad vi kan göra bättre.

Tränarkollegan Kim Bergstrand pekade i Discoverys sändning på att en delförklaring fanns i underlaget; det vattnade gräset på Örjans vall.

– De är ett bra lag på att försvara sig. Speciellt i och med att det inte går att spela så snabbt här. Det är klart att det är lättare att försvara sig när det inte rullar snabbt och är studsigt och tovigt.