Lundbäck utslagen efter rysare: "För dåligt"

TT

Publicerad 2021-08-27

Ingela Lundbäck, här i Paralympics 2016.

Bordtennisspelaren Ingela Lundbäck är utslagen i singelturneringen i Paralympics.

Svenskan föll med 2–3 i set i en dramatisk kvartsfinal mot världstrean Jiamin Pan – efter att ha tappat en klar ledning i avgörande set.

– 9–5, det ska jag fan inte tappa. Det är för dåligt, säger hon till SVT Sport.

Kinesiskan hade ledningen med både 1–0 och 2–1 i set, men Lundbäck lyckades kvittera två gånger om och tvinga fram ett avgörande set.

Väl där såg det länge lovande ut för den 46-åriga veteranen – men det höll inte hela vägen in i mål. Lundbäck hade ledningen med 9–5 när Pan påbörjade sin upphämtning och vann fem raka bollar.

Svenskan räddade den första matchbollen och kvitterade till 10–10 – men mer än så mäktade hon inte med. Pan vann till slut setet med 12–10 och säkrade en biljett till semifinalen.

– På en skala 1-10 är jag 10 besviken. Jag skulle ta medalj. Det är därför jag är här, säger Lundbäck.

Lundbäck får i stället blicka framåt mot dubbelturneringen där hon ställer upp tillsammans med Ahlquist, som också är utslagen. Duon tog silver i London 2012.

Det blev ingen rolig dag för de svenska herrarna heller. Linus Karlsson fick respass mot britten Aaron McKibbin i sin åttondelsfinal. 32-åringen vände visserligen 0–1 i set till 2–1, men McKibbin återtog kommandot igen och vann matchen med 3–2.

En annan britt, Ross Wilson, satte stopp för Emil Andersson i åttondelsfinalen. Svensken förlorade i tre raka set.