TT-Sport

Sundin hyllad - men sänkte Toronto

TT-SPORT

Stockholm. Efter 13 år i Toronto var Mats Sundin tillbaka i stan natten mot söndag för första gången sedan han lämnade NHL-laget efter förra säsongen - nu iklädd Vancouvertröja.

Det slutade med Vancouverseger, 3-2, och det var Sundin som fick sätta den avgörande straffen mot sina forna lagkamrater.

Sundin mottogs med en lång stående ovation och var rörd till tårar då publiken jublade samtidigt som det visades en hyllningsfilm till honom från hans tid i laget. Sundin tackade genom att åka ut på isen och buga inför åskådarna.

Det vänliga och speciella mottagandet fortsatte dock inte på isen. Dominic Moore i Toronto tacklade Sundin rätt ordentligt vid ett flertal tillfällen i den första perioden. Det var en tät och jämn match som inte kunde avgöras under ordinarie matchtid.

Förlängningsperioden blev relativt odramatisk och matchen avgjordes på straffar. Vancouvers Pavol Demitra inledde målskyttet i straffavgörandet, och när Michail Grabovski räddat kvar Toronto i matchen genom att sätta sin straff bakom Roberto Luongo i Vancouvers mål var det Mats Sundins tur. Sundin tog sats mot Vesa Toskala i Torontos bur och satte den avgörande straffen med hjälp av sin patenterade backhand-dragning. Sundin valdes tack vare sitt spel och straffmålet till matchens lirare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport