Halmstad tog poäng i Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö. Malmö FF gick på årets första nit redan i sin allsvenska premiär. Gästande nykomlingen Halmstad stod upp väl och fick med sig 1-1 från Skåne.

När de allsvenska försvaren i höstas fick en förvarning om vad Malmös Tokelo Rantie är kapabel till spelade Halmstad i superettan. Men nu vet även hallänningarna. I den 48:e minuten fick Rantie bollen i vänstra delen av straffområdet, dribblade av ett gäng backar och dunkade via ribban upp bollen i nättaket.

1-0 till MFF och många av de 19 577 åskådarna trodde säkert att nykomlingen nu skulle rasa samman inför det guldtippade hemmalagets tyngd. Men icke. Fem minuter senare fick gästerna till en kontring som en ren Gudjón Baldvinsson förvaltade perfekt genom placera bollen lågt i Johan Dahlins bortre hörn till 1-1.

Unga Malmö FF - sex spelare i startelvan var 90-talister, och då saknades skadade Pontus Jansson - höll fint i bollen, spelade sitt kortpassningsspel, men hade långa perioder svårt att komma till avslut mot ett väl samlat försvar. Närmare ett segermål än en bra nick från inhoppade nyförvärvet Erik Johansson kom inte MFF.

Även HBK:s Stefan Selakovic fick ett bra läge att avgöra, men sköt över. I Halmstad, som inte har besegrat Malmö i allsvenskan på nästan fem år, lär poängen smaka riktigt gott ändå.

TT

Publicerad: