TT-Sport

Liverpool närmare ligaseger

TT-SPORT

Stockholm. Liverpool firade påsk med att säkra lagets elfte raka seger i Premier League - 3-2 mot Norwich - efter två mål av Raheem Sterling och ett mål av skyttekungen Luiz Suarez.

En seger som innebar ett jättekliv närmare det engelska ligaguldet.

Sedan bottenlaget Sunderland följde upp onsdagens 2-2-skräll borta mot Manchester City med att besegra Chelsea med 2-1 på lördagen var det läge för Liverpool att göra ett ryck i tabelltoppen.

Och laget gjorde en rivstart i bortamatchen mot Norwich med två mål på elva minuter, det första av Raheem Sterling i fjärde minuten och det andra av Luiz Suarez, framspelad av Sterling, sju minuter senare.

Målet var Suarez 30:e och han har nu tre matcher på sig att slå Andy Coles (säsongen 1993-1994) och Andy Shearers (1994-1995) rekordnoteringar i Premier League: 34 mål.

– Viktigt för mig, men mitt mål är att hjälpa laget varje gång. Vi är på topp nu och njuter av det, sade Suarez till Sky Sports.

Norwich, som slåss för att slippa nedflyttning, reducerade genom Gary Hooper i 54:e minuten. Men Raheem Sterling såg till att ge bortalaget en tvåmålsledning på nytt när han sköt 3-1 via Norwichförsvararen Bradley Johnsons ben i 62:a minuter.

Hemmalaget lyckades dock reducera på nytt när Robert Snodgrass nådde högst och nickade in den svenske landslagsbacken Martin Olssons vänsterinlägg bakom Liverpools målvakt Simon Mignolet knappa kvarten före full tid.

Några minuter senare blev Mignolet matchvinnare när han räddade Ricky van Wolfsvinkels nick från nära håll.

Med tre omgångar kvar är Liverpool fem poäng före tabelltvåan Chelsea och nio poäng före tredjeplacerade Manchester City, som dock har två matcher tillgodo på tätduon.

– I fotboll kan allt hända. Vi behåller lugnet och fokuserar på nästa match mot Chelsea (den 27 april), sade Suarez.

Norwich är kvar ovanför nedflyttningsstrecket, två poäng före Cardiff och Fulham och ytterligare en poäng före Sunderland, som har spelat en match mindre än de andra bottenlagen.

Arsenal vann borta mot Hull med 3-0 efter två mål av Lukas Podolski och ett av Aaron Ramsey. Därmed behåller Londonlaget fjärdeplatsen.

Men kampen om den sista Champions League-platsen är jämn. Everton slog Manchester United (2-0) och har endast en poäng upp till Arsenal.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport