Ericsson i sista startled i Bahrain

Manama, Bahrain. Längst fram: två Mercedes-bilar.

I sista startled: Marcus Ericsson i Caterham.

Den svenske formel 1-föraren var ändå relativt nöjd efter kvalet till söndagens tävling i Bahrain.

Ingen är i närheten av Mercedes-bilarna i upptakten av formel 1-säsongen. Efter segrarna i Melbourne (Nico Rosberg) och Kuala Lumpur (Lewis Hamilton) säkrade stallet platserna i första startled i söndagens tävling på Sakhir-banan utanför Bahrains huvudstad Manama.

Rosberg tog pole position för femte gången i karriären och för första gången den säsongen efter att ha varit nära 0,3 sekunder snabbare än sin brittiske stallkamrat i lördagens kval.

"Däckslitaget en utmaning"

– Att starta i pole position är fantastiskt men det blir något helt annat i morgon. Däckslitaget kommer att bli en utmaning men jag har gott hopp om att försvara ledningen, sade den 28-årige tysken.

Rosberg toppar VM-tabellen på 43 poäng efter två lopp, 18 före Hamilton som för första gången den här säsongen missade att ta pole position.

– Jag är inte besviken. Nico har gjort det bra och blir snabbare och snabbare, sade britten som ledde från start till mål i Malaysia.

Svenske Marcus Ericsson i Caterham hade en bil bakom sig - Max Chilton i Marussia var fyra hundradelar långsammare - och kommer att starta som nummer 21 i söndagens lopp. Det var just Chilton som Ericsson höll undan för i Malaysia senast. Då skilde en tiondel till svenskens fördel efter 56 varv.

Trögt för Vettel

Ericssons stallkamrat Kamui Kobayashi kvalade in som bil nummer 19, nära åtta tiondelar före svensken.

"Mitt sista varv var definitivt helgens bästa men jag kunde ha gjort det ännu bättre. Med dagens förbättringar är jag fokuserad på att göra ett nytt stabilt lopp i morgon", sade Ericsson till Caterhams webbplats.

Den regerande och fyrfaldige världsmästaren Sebastian Vettel har det fortsatt svårt att få det att stämma. I strålkastarljuset i Bahrain var Red Bull-föraren 1,8 sekunder efter Rosberg och missade det tredje och sista delkvalet där de tio snabbaste bilarna gör upp. Vettel startar ändå som bil nummer tio på söndagen eftersom stallkamraten Daniel Ricciardo, som noterade den tredje bästa kvaltiden, tvingas flytta bak tio positioner efter ett regelbrott under ett depåstopp i Malaysia.

TT-AFP

Publisert: