Villa-Lidköping klart för semifinal

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. 2000-talets bandysuverän Edsbyn är utslaget ur SM-slutspelet. Villa-Lidköping vann den femte och avgörande kvartsfinalen med 3-1.

Det var i stort sett fullsatt i Lidköping arena (3 650 personer) och de fick se en verklig nagelbitare. Hemmalaget hade ledningen med 2-0 när den första halvleken gick mot sitt slut, efter mål av Jesper Bryngelsson på hörna och Patrik Hellman på straff.

Men i den 42:a minuten reducerade Magnus "Kuben" Olsson till 1-2 för Edsbyn och en nervös andra halvlek väntade.

Villa-Lidköping var en aning vassare och kunde ha avgjort matchen tidigare om inte Anders Svensson storspelat i Edsbyns mål. Och det dröjde ända till den 86:e minuten innan Daniel Andersson kunde avgöra efter att ha blivit frispelad av Bryngelsson.

– Skönt att vi har toppat formen till det här, vi gör en väldigt bra match, sade Daniel Andersson till SVT, med blodet rinnande från högerkinden efter att ha fått en klubba i ansiktet i den första halvleken.

– Vi fick en straff och då var det värt det, sade han och log.

I semifinal väntar Hammarby för Villa-Lidköping och hemmamatch redan på lördag. I den andra möts Bollnäs-Sandviken.

Edsbyn, som vunnit SM-guld fem år i rad (2004-2008), åkte på tre jobbiga utvisningar under den andra halvleken. Laget har varit mycket skadedrabbat under säsongen.

TT

Publicerad: