TT-Sport

Zlatan klar för PSG

TT-SPORT

Stockholm. Svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic lämnar Milan för spel i Paris Saint-Germain, uppger hans agent Mino Raiola för TT.

– Det är en deal. Det kan jag bekräfta, säger Raiola i mobiltelefon till TT vid 19-tiden i kväll.

Strax innan Raiola bekräftade att övergången är klar, så skrev Aftonbladet och Expressen på sina nätsidor att Zlatan Ibrahimovic lyfte i ett privatplan från den franska fotbollsklubben från Bromma flygplats mot Paris.

Enligt uppgift ska svensken läkarundersökas i morgon. PSG:s ägare Nasser al-Khelafi och dess tränare, Leonardo, har kallat till en presskonferens i hemmaarenan Parc Des Princes 15.00 på onsdagen.

"Äntligen! Nu är spänningen över. Zlatan Ibrahimovic har blivit parisare", skriver tidningen Le Parisien på nätet sedan PSG:s sportchef Leonardo bekräftat att klubben nått en överenskommelse med Zlatan.

Ibrahimovic är klar för tre år med Parisklubben och enligt Le Parisien med en "nettolön" på 12,5 miljoner euro per år.

France Football skriver på sin webbplats att Zlatan presenteras på onsdag klockan 16 sedan han genomgått läkarundersökning.

Enligt den franska sporttidningen L'Equipe finns det ytterligare en pusselbit i affären. PSG uppges vilja knyta Real Madrid-mittfältaren Kaka till sig för att göra klubben än mer attraktiv.

Sveriges förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck, nu förbundskapten i Island, tror inte att klubbytet kommer att påverka Ibrahimovic särskilt mycket som fotbollsspelare.

TT: Hur kommer Zlatan passa i franska ligan?

– Han passar bra var man än sätter honom, säger Lars Lagerbäck.

– Jag tror inte det kommer påverka honom som individ. Det är svårt för honom att bli en ännu större stjärna än vad han redan är, vart han än går.

TT: Att franska ligan anses vara något sämre än de allra största i Europa - kommer det att påverka?

– Det är inte samma höga standard som Spanien och England, men annars är det inte så stor skillnad mellan de största ligorna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport