TT-Sport

Målryck bakom Skellefteå-seger

TT-SPORT

Ishockey. I två perioder var matchen en stor gäspning.

Sedan kom Skellefteås målexplosion som mosade Modo med 6-1.

– I pausen sa de att vi skulle rycka upp oss, sade en av målskyttarna, 17-årige Sebastian Olsson.

Han hade packat trunken för att resa till Ängelholm med J20-laget när han stoppades i sista sekunden. Med en rad spelare skadade och avstängda behövdes han i A-laget.

– Jätteroligt att få chansen. Det kändes inte helt fel att få göra mål också, det hade jag inte trott i morse, sade den skridskoskicklige Skellefteåforwarden, som gjorde 5-0 efter 9.13 i slutperioden.

Målet var hans första i SHL, men det fjärde målet för hemmalaget under den tredje periodens målfrosseri. Skellefteå har enkelt vunnit alla möten mot Modo den här säsongen. Nu såg det ut att bli annorlunda, åtminstone i två perioder.

Begränsad underhållning

Så långt agerade Modo stabilt i sin egen zon med Linus Ullmark i målet som en säker sista utpost. Formen har också pekat uppåt på slutet och Ö-vikslaget hade tagit sju poäng på sina tre senaste matcher, faktiskt tre fler än serieledande Skellefteå som för första gången den här säsongen spelat fyra matcher i rad utan att ta full pott.

Att det länge var spelmässigt jämnare den här gången kan kanske delvis förklaras av att Skellefteå saknade en ordinarie rad spelare, bland andra avstängda Martin Sevc och Daniel Widing.

Fram till den tredje perioden var matchen inte den lördagsunderhållning publiken hoppats på, det var hafsigt och slarvigt passningsspel från båda hållen. Farten och skridskoåkningen höll inte heller någon högre klass.

Ullmark kapitulerade

Skellefteås 1-0-mål efter 12.05 i den andra perioden var ett typexempel där pucken studsade som i ett flipperspel innan den plötsligt låg framför John Norman, som från liten vinkel kunde skicka in den bakom Modomålvakten.

I den andra periodpausen fick hemmaspelarna order om skärpning.

– De sa att vi skulle rycka upp oss. Vi vet ju hur bra vi kan vara och det visade vi i sista perioden, sade Sebastian Olsson.

Hemmaspelarna lydde och ökade trycket mot Modo som föll ihop totalt i den tredje perioden.

Målen trillade in i strid ström bakom Linus Ullmark i Modomålet, som tvingades att släppa in fem mål under periodens första tolv minuter.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport