TT-Sport

Ny förlust för Leksand

TT-SPORT

Ishockey. Fyra raka förluster skrämde inte bort Leksandpubliken.

Men trots över 6 000 på läktarna blev det en ny förlust i SHL-hockeyn, nu 1-4 mot Luleå.

Det innebär att de inte tog chansen att passera Brynäs i bottenstriden, och därmed ta sig upp på rätt sida kvalstrecket.

Men det saknades inte möjligheter.

De sköt 27 skott och har nu haft elva numerära överlägen i rad - inklusive spel 4 mot 3 - utan att få in pucken.

Jens Bergenström, Leksand:

– Vi för den här matchen och är det bättre laget över det stora hela. Vi tar mycket skott, men har inte det riktiga drivet på mål för att slå in returerna. Det är det vi har saknat, sade Bergenström till C More Live 2.

Luleås 2-0-mål blev signifikativt för matchen.

Marcus Fagerudd lösa fladderskott studsade "felrättsnett" och två Leksandspelare var sist på pucken in i mål bakom olycklige Joakim Lundström i hemmamålet.

Dessutom blev det extra tungt vid 1-4-målet.

Leksands Mattias Ritola hade en bra chans att reducera, men missade - och dunkade klubban i målburen i frustration. Målvaktens vattenflaska flög därmed upp i luften och träffade sånär domaren. Det innebar utvisning för osportsligt uppträdande - trots att han bad om ursäkt direkt efteråt - och i spel i numerärt överläge kunde Daniel Zaar punktera matchen med sitt 4-1-mål.

Trots segern var inte Luleåtränaren Joakim Fagervall jättenöjd.

– Det var en stökig match. Inte stökig mellan lagen, men stökig spelmässigt. Vi fick ingen stabilitet i vårt spel, varken defensivt eller offensivt. Energin fanns, men vi överarbetade lite, sade han till C More Live 2.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport