Skottland hoppas på skräll

Publicerad:
Uppdaterad:

Göteborg. Skottland har inte gett upp hoppet om en kvalskräll. Men med en förbundskapten som känner det svenska laget väl vet de exakt hur svårt det blir.

– Sverige kan konkurrera om att vinna VM i Kanada, säger Anna Signeul.

Talesättet säger att du ska hålla dina vänner nära och dina fiender ännu närmare. Något som Skottlands förbundskapten Anna Signeul tagit till vara på.

Innan hon tog över det skotska fotbollslandslaget för nio år sedan var hon förbundskapten för flera av de svenska ungdomslandslagen. Det innebär att hon har bra koll på de svenska spelarna, eftersom hon tränat flera av dem.

– Alla som är födda 1987 och äldre. Även Therese Sjögran, men hon är ju lite äldre, säger Signeul, inför den avgörande VM-kvalmatchen mot Sverige.

Gjort 37 mål

Skottland har gjort ett bra kval, där de vunnit åtta av nio matcher och öst in 37 mål. Upp till Sverige är det tre poäng inför kvalavslutningen, och för Skottland räcker det inte bara att vinna utan man måste också göra minst tre mål för att ha en chans att gå om.

– Vi förstår att det kommer att bli tufft. Samtidigt kan vi spela väldigt avslappnat, eftersom vi är klara för play off. Det spelar ingen roll hur mycket vi förlorar med. Vi har spelat oss till att kunna spela utan press, säger Signeul.

Offensiv taktik

Taktiken är ingenting att hymla med - det kommer att bli offensivt.

– Vi har visat att vi kan göra mål. Men även fast vi vill vara offensiva så kan vi ju inte vara dumdristiga. Vi måste vara offensiva och kloka, vi kan inte ge bort för mycket yta i försvaret, säger Signeul.

För hon har respekt för Sverige, som hon räknar med tar sig till VM även om Skottland skulle lyckas med det till synes omöjliga på onsdag.

– Alla de här spelarna, världsspelarna som jag tycker att Nilla (Fischer) är, Seger (Caroline), Lotta (Schelin) och Therese Sjögran - de kommer ju ha sin peak nästa sommar. Jag tror absolut att Sverige kommer att bli ett jättebra lag till VM i Kanada, säegr Signeul.

TT

Publicerad: