Larsson bakom Karlskronas seger

TT-SPORT

Ishockey. Kanske innebar årets första decemberkväll slutet på Karlskronas långa formsvacka.

Trotjänaren Emil Larsson glänste i rollen som tvåmålsskytt när Färjestad besegrades med 4-1.

– Detta känns jättebra efter vår dipp under november, säger han.

För bara några veckor sedan toppade Karlskrona SHL-tabellen. Men under november månad hände något. En seger på åtta försök har gjort att sänket som dragit laget nedåt i tabellen sett allt tyngre ut.

– Senast, borta mot Djurgården, förlorade vi även fast vi gjorde en bra match. Sådant kan göra att man sjunker ännu djupare, men vi har en bra karaktär i gruppen, säger Emil Larsson.

Sattes på prov

Segerhungrigt inledde laget matchen piggt. Alexander Bergström, som i Karjala Cup nyligen blev första Karlskronaspelare någonsin att spela i Tre Kronor, visade förbundskapten Rikard Grönborg att han är sugen på nya äventyr när nästa landslagsturnering snart står för dörren. Målet var Bergströms åttonde i årets SHL.

Hemmaspelarna var inte nöjda där. En kort stund in i den andra perioden gjorde Marcus Paulsson sitt fjärde mål för säsongen och satte sitt lag i ett gott läge.

Färjestad inledde sin bortaturné i sydost med två poäng i Växjö i tisdags. Och man ville förstås inte nöja sig med mindre efter ytterligare några mils resa söderut. Lagkapten Magnus Nygren lyckades reducera, även om det till slut var förgäves.

Matchens delikatess

De 3 383 åskådarna, årets lägsta siffra i Karlskrona, hann knappt bänka sig efter andra paus innan de fick bevittna matchens delikatess. Karlskrona spelade powerplay och trotjänaren Emil Larsson, som värvades redan 2010 när klubben ännu spelade i division 1, placerade in pucken från nära håll efter klapp-klapp-spel.

– Det har varit lika roligt under alla mina år här, oavsett serie, att göra mål inför den här publiken. Men det är klart att det smäller lite extra, att göra två mål i en sådan här match, säger Larsson som tillsammans med Kristoffer Söder bildar en duo som fanns med i laget redan under division 1-tiden.

För av bara farten gjorde Emil Larsson även 4-1 och dubblerade därmed sin målskörd både i matchen och för säsongen. Karlskronas efterlängtade seger var ett faktum. Om det var vändningen återstår att se.

– Det var många lättade hjärtan och huvuden efteråt, säger Karlskronas assisterande tränare Ove Molin.

TT