Positiv kapten trots flera återbud

TT-SPORT

Ishockey. Tre Kronor drabbades av tre återbud inför Channel One Cup på bara några timmar.

Bara på målvaktssidan har förbundskaptenen Rikard Grönborg tvingats till två ändringar.

– Det är sånt som händer, vi kommer att göra vårt bästa för att grabbarna ska vara förberedda på torsdag, säger Grönborg.

Totalt har Grönborg tvingats byta ut fem spelare inför turneringen i Moskva där Sverige börjar mot hemmanationen Ryssland på torsdag kväll.

+ Målvakten Henrik Karlsson, Barys Astana, lämnade återbud i måndags och ersattes av Markus Svensson, Spartak Moskva, som i sin tur blev sjuk och lämnade återbud under tisdagen. Nu blir det Johan Gustafsson, Frölunda, som tar plats vid sidan av Viktor Fasth, CSKA Moskva.

+ Backen Oscar Fantenberg, Sotji, är fotskadad och ersätts av Henrik Tömmernes, Frölunda.

+ Forwarden Mario Kempe, Vitjaz Podolsk, är sjuk och in kliver i stället Johan Sundström, Frölunda. Sedan tidigare har backen Emil Johansson, Djurgården, kommit in i stället för skadade Johan Fransson, Servette.

Samma visa

Inför Karjalaturneringen i november - där Tre Kronor förlorade alla tre matcher - led laget av att flera spelare missade träningarna inför på grund av spel i Champions League.

Nu blir det samma sak då fem spelare kommer in i laget först på onsdagen.

– Det här är tillfälligheter som händer, nu har vi ändå kalibrerat sedan förra turneringen och tänkt till, så att vi har ett fullt lag här. Vi har haft fyra kedjor och sex backar under träningarna så vi har kunnat köra fullt ut på vårt lagspel. Det är viktigt, säger Grönborg vars lag tränat i Stockholm i två dagar inför turneringen.

Räds inte stjärnor

Tre Kronor åker till Moskva under onsdagen och inleder mot ett stjärnfyllt Ryssland - med både Pavel Datsiuk och Ilja Kovaltjuk i laget - på torsdag.

– En fantastisk utmaning. Grabbarna i omklädningsrummet har redan börjat snacka om det och vi känner att vi har en väldigt stor chans mot Ryssland, säger han.

TT