Bajen firade – avgjorde derbyt på tilläggstid

Av:  Henrik Skiöld/TT

Hammarbyjubel efter att Elsa Karlssons 2–1-mål på tilläggstid i derbyt mot Djurgården.
Hammarbyjubel efter att Elsa Karlssons 2–1-mål på tilläggstid i derbyt mot Djurgården.

Varken Djurgården eller Hammarby har med den damallsvenska toppstriden att göra.

Men Hammarby klev åtminstone uppåt i tabellen på Stockholms stadion – och firade vilt.

Elsa Karlsson nickade in segermålet – 2–1 – på tilläggstid i derbyt.

– Det känns fantastiskt skönt och jag tycker att vi är värda de tre poängen, säger matchvinnaren till Viaplay.

Mötet i tabellens mittfält på den gamla OS-borgen lockade 1 854 åskådare, som fick se en mållös och chansfattig första halvlek, men mål och dramatik längre framåt kvällen.

– Vi har gjort det bra, men vi slarvar då och då och åker på omställningar som de gör bra. Annars tycker jag att det är vi som driver matchen, sade Hammarbys Emilia Larsson till Viaplay i halvtid.

Larsson hade två sena möjligheter att ge sitt lag och matchen skjuts. Ett långskott smet precis utanför och en nick från nära håll gick över.

I linje med matchens gång tog Hammarby ledningen. Norskan Vilde Hasund lättade in 1–0 i 54:e minuten, på ett inspel från vänsterkanten av just Emilia Larsson.

Strax innan dess hade mittbacken Emelie Löfgren ett gyllene tillfälle att sätta Djurgården i förarsätet, men hennes nick från nära håll missade målet.

Djurgården tog över mer och mer. Tilde Lindwall avancerade, skapade sig ett skottläge, drog till med vänstern och kvitteringen borrade sig in i ena hörnet med dryga kvarten kvar.

Avgörandet kom på tilläggstid.

Hammarby tvingade fram en hörna och på den satte Elsa Karlsson pannan till bollen som gav segern och ett vilt firande.

– Jag har aldrig firat ett mål så mycket, men fantastiskt kul för en ovan målskytt att få avgöra ett Stockholmsderby, säger Karlsson.

Det var första gången Hammarby slog Djurgården på bortaplan i damallsvenskan. Trepoängaren innebär att Hammarby kliver förbi just Djurgården i tabellen och är uppe på åttonde plats.

– Fantastiskt vilket otrolig jobb spelarna gör. Vi har inställning som bara den i dag, säger tränaren Pablo Pinones-Arce till Viaplay.

Publisert: