Tv-seriens tittarsiffror ökar efter anklagelserna

TT-NTB

Publicerad 2023-10-25

Gjert Ingebrigtsen och Jakob Ingebrigtsen. Arkivbild.

Tittarsiffrorna för tv-serien ”Team Ingebrigtsen” skjuter i höjden.

Detta efter att norska löparbröderna Henrik, Filip och Jakob Ingebrigtsen har anklagat sin pappa Gjert för att ha använt fysiskt våld mot dem under uppväxten.

Dokumentärserien följer familjen och deras försök att nå framgång på löparbanan. Serien sänds på statliga NRK:s strömningskanal.

– Den 22 oktober var dagen med flest visningar av ”Team Ingebrigtsen” på NRK TV i år. Den sågs cirka 12 000 timmar. Det är en stor ökning jämfört med resten av 2023, säger NRK:s analysavdelning till Dagbladet.

Dagbladet har frågat Gjert Ingebrigtsens advokat John Christian Elden om pappan vill att serien ska tas bort från sajten. Men det vill han inte.

”Han är stolt över serien och hur hans söner tränas och har nått resultat. Han har ingen lust att ta bort den”, skriver Elden i ett sms.

Norsk polis har tidigare meddelat att de ska utreda anklagelserna mot pappan.

Bröderna har vunnit flera stora titlar genom åren. Jakob Ingebrigtsen är den största stjärnan med OS-guld på 1 500 meter 2021, VM-guld i år och i fjol på 5 000 meter, Filip tog EM-guld på 1 500 meter 2016 och VM-brons på samma distans 2017 och Henrik EM-guld på 1 500 meter 2012.