Uppgifter: Bergvall till Tottenham i jätteaffär

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-02-02

Lucas Bergvall i Djurgårdens tröja. Arkivbild.

Djurgårdens mittfältstalang Lucas Bergvall ser ut att välja Tottenham och inte Barcelona. En övergång värd mer än 100 miljoner väntas bli klar senare i dag, enligt flera medieuppgifter.

The Athletic var först att berätta att Lucas Bergvall väljer spel i Tottenham, efter att han tidigare i veckan även varit på besök i Barcelona. Expressen publicerar nu också en bild på Bergvall där han på fredagsmorgonen, tillsammans med familj och representanter, står på Bromma flygplats utanför privatflygplanet som ska ta honom till London.

Bergvall väntas, på sin 18-årsdag, genomgå en läkarundersökning för att sedan krita på ett femårskontrakt med ”Spurs”. Övergången till Premier League-fyran uppges i ett första skede vara värd cirka 113 miljoner kronor (10 miljoner euro), men ytterligare bonusklausuler gör att totalsumman kan bli mycket större i slutändan.

Lucas Bergvall kom till Djurgården från Brommapojkarna inför förra säsongen. Det blev totalt 25 allsvenska matcher (varav elva från start) och två mål för Bergvall. För några veckor sedan landslagsdebuterade han med ett inhopp i matchen mot Estland under Sveriges januariläger på Cypern.

Bergvall väntas spela med Djurgården under hela vårsäsongen, innan han i sommar flyttar till Tottenham.