Fotbollsmatcher uppskjutna i Schweiz

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Newcastles tränare Steve Bruce. Arkivbild.
Foto: Rui Vieira/AP/TT
Newcastles tränare Steve Bruce. Arkivbild.

Schweiz skjuter upp helgens matcher i herrarnas två högsta fotbollsdivisioner på grund av rädsla för coronaviruset.

Det kommer att spelas hockey i landet – men utan publik.

Italienska serie A har tidigare skjutit upp matcher och låtit andra spelas utan publik. Nu följer den schweiziska fotbollsligan (SFL) efter.

"Fem matcher i Super League och Challanger League som skulle ha spelats fredag till söndag kommer att skjutas upp", säger SFL i ett uttalande.

Ny information i nästa vecka

Beskedet kommer sedan schweiziska myndigheter tills vidare stoppat alla evenemang i landet med fler än 1 000 åskådare.

"SFL kommer att informera om hur mästerskapet fortsätter i nästa vecka".

Matcherna i herrarnas högstaliga i ishockey kommer att spelas som planerat i helgen, men inför stängda dörrar, meddelar det schweiziska hockeyförbundet.

Schweiz har fem konstaterade coronafall och över 100 personer har satts i karantän.

I Italien, ett av de hårdast drabbade länderna, konstaterades på fredagskvällen att tre spelare i Serie C-klubben Pianese testats positivt för smittan.

Spelare och ledare i karantän

I ett uttalande säger klubben att även en ledare är smittad. En av de sjuka är inlagd på sjukhus. Klubben har satt samtliga spelare och ledare i karantän i 15 dagar.

I England har Premier League-klubben Newcastle förbjudit spelare och ledare att skaka händerna med varandra. Allt för att minimera risken för virusspridning.

– Vi har en ritual där alla skakar händerna med varandra när vi träffas varje morgon. Men vi har slutat med det på inrådan från läkaren, säger tränaren Steve Bruce.

– Precis som alla andra sitter vi klistrade framför tv:n för att se vart det (virusspridningen) tar vägen och hoppas att det inte blir värre i det här landet, säger Bruce.

Coronaviruset har dödat över 2 800 människor och över 83 000 har smittats, merparten i Kina.

Publicerad: