TT-Sport

Ingen Berglund-effekt för Brynäs

TT-SPORT

Ishockey. Två vinster och bara åtta poäng på nio matcher.

Brynäs tränarbyte för en knapp månad sedan har inte fått avsedd effekt i tabellen.

Mot Linköping (3-5) gav Gävlelaget bort matchen redan i första perioden.

Det har gått en månad sedan Brynäs bytte tränare och Thomas âBulanâ Berglund tog över efter Tommy Jonsson. Målet då var givetvis att lämna nästjumboplatsen och klättra uppåt i tabellen.

Det har man inte gjort.

Visst, ett kliv tillbaka över kvalstrecket har det blivit - tack vare en minst lika tung period för Leksand.

Men läget är fortfarande prekärt och det krävs än mer desperation och än hetare strid för livet matchen igenom än det Brynäs visade mot Linköping, för att skapa en stabil lucka neråt i tabellen.

Bytte målvakt

En minst sagt blek förstaperiod, där bortalaget tilläts dra ifrån till en stabil tremålsledning, lade nu grunden för förlusten. Där Linköping spelade disciplinerat och genomtänkt med tydliga roller, fint passningsspel och kliniskt skicklig spets framåt såg Brynäs till en början mest håglöst ut - åt båda håll.

När dessutom normalt stabile Bernhard Starkbaum inte var riktigt vaken i Brynäsmålet kopplade gästerna ett grepp de aldrig släppte trots en plötslig uppryckning från hemmalaget i framför allt sista perioden.

Brynäs bytte visserligen målvakt redan i slutet av första men det var inte förrän Christian Djoos snabba 1-4 reducering efter 3.17 av tredje som det blev match igen.

Över strecket

Gävlelaget plockade då fram den intensitet, de snabba fötter och de betydligt mer tydliga roller som tränare Berglund pratat om sedan han tog över.

Nu gav scenförändringen ett fräckt 2-4-mål av Daniel Mannberg med en man färre på isen och ett läckert 3-5-mål köksvägen av Pathrik Westerholm.

Men närmare än så kom inte Brynäs som återigen kunde tacka en Leksandsförlust för att man fortsätter håller näsan precis ovanför kvalstrecket.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport