Världskänd hund redo för hemfärd

Publicerad:
Uppdaterad:

Djur. Gatulivet i Ecuador är ett minne blott, liksom karantänen i Vallentuna. Nu är hunden Arthur utsläppt, har genomgått en tandoperation och är redo att flygas hem tillsammans med sin nya familj.

Han blinkar för kamerornas blixtar, gnyr och gnäller lite, men står tappert och väntar när hans ägare Mikael och Helena Lindnord håller pressträff på ett djursjukhus i Bagarmossen. Nu är Arthur återigen hett stoff för pressen, precis som det var i slutet av november när solskenshistorien om hunden och det svenska multisportlandslaget briserade.

– Det känns fantastiskt, det är en stor grej för vår familj att få en till medlem och det känns jättekul att han inte sitter i karantänen, säger Mikael Lindnord.

Helena Lindnord fyller i:

– Det har också varit kul att se processen. Första gången jag klappade honom var det som att klappa en ryamatta, helt taggig.

Arthur har lagt på hullet under de 120 dagarna i karantänen i Vallentuna, pälsen har läkt ihop och han opererats och fått behandling på djursjukhuset.

Världskändis

Hunden blev känd när den vägrade vika från det svenska multisportlandslagets sida under VM i Ecuador. Bilderna när hunden tappert kämpade sig genom den stenhårda tävlingen och till och med simmade med det svenska laget fick stor spridning - och Arthur blev världskändis när internationella medier började ringa.

På frågan om hur all uppståndelse har påverkat svarar Mikael Lindnord:

– Det har varit en berg- och dalbana och inte enbart en dans på rosor. Men Arthur är ett ansikte utåt för hundar i Ecuador och Sydamerika, och har man väl valt att göra det här till en offentlig händelse får man vara beredd på det. Så det känns jättekul och det är en fantastiskt fin hund.

Cool vovve

Hur hunden, som levt på gatan i Ecuador, ska anpassas till ett familjeliv med småbarn är inget som bekymrar honom.

– Nej från början var han extremt lugn och försiktig. Han har en sprallig sida, men vi ska ha honom i koppel och jag känner inga tveksamheter i det.

På söndag bär det av norrut, då Arthur åker till Örnsköldsvik med familjen Lindnord. Sedan väntar inkvartering i det nya hemmet, och därefter inleds Arthurs nya liv som familjehund.

TT

Publicerad: