TT-Sport

Luleå repar mod inför slutspelet

TT-SPORT

Timrå. Luleå riskerade att gå till slutspelet med tre raka förluster.

Men Luleåspelarna ville annat och visade upp den bästa viljan - och det bästa spelet när Timrå besegrades på bortaplan med 3-2.

– Jag är grymt nöjd med hela lagets inställning. Det skulle onekligen ha känts lite tungt att ladda upp för slutspel med tre raka förluster. Men med den här inställningen kan det räcka långt, sade Luleåtränaren Roger Kyrö.

Luleå slutade femma i tabellen - bäst av alla Norrlandslag.

– Det känns betydligt bättre att summera årets 55 matcher i elitserien än vad det var i fjol. Vi har ju tagit 21 poäng mer än förra säsongen, konstaterade Kyrö.

TT: Finns det något lag som ni helst vill slippa möta när kvartsfinalspelet börjar på torsdag?

– Det spelar ingen roll vilket lag vi får möta, sade Roger Kyrö.

Timrå ett osäkert kort

Trots förlusten verkade Timrå-tränaren Challe Berglund inte bekymrad inför slutspelet.

– Den här matchen blev väl lite som man kan förvänta sig när ingenting står på spel. Jag har en jättebra känsla inför slutspelet. Det är ju nu det roliga börjar.

Timråtränaren hade några positiva saker med sig från lördagskvällens match till de betydligt tuffare kamperna som väntar i slutspelet:

Power-play-spelet fungerar - båda målen gjordes i numerärt överläge.

Kämpaglöden falnade länge i matchen mot Luleå - men tändes i slutperioden då Timrå var ytterst nära att hämta in underläget med 0-3.

Lite illavarslande för Challe Berglund är att det fartfyllda och offensiva spel som Timrå plockat så många poäng på hemmaplan under serien saknats i flera av de senaste hemmamatcherna - förluster både mot Luleå och Frölunda.

Heta poängkungar

Luleås supportrar kan glädja sig åt att lagets poängkungar går stärkta till slutspelet av ytterligare några mål i elitserien sista match.

Linus Omark tangerade tjecken Tomas Surovys klubbrekord på antalet poäng under en säsong i elitserien då Omark prickade in ett mål mot Timrå och kom upp på 55 poäng - 23 mål och 32 målpass. Exakt samma fördelning av mål och passningar som Surovy noterade säsongen 2006-2007.

Omarks radarpartner Johan Harju plussade också på sin målskörd med sitt 27:e mål och hamnade på 49 poäng.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport