Nordqvist het inför första majorn

Stockholm. Två segrar på en månad har gjort Anna Nordqvist till LPGA-tourens hetaste spelare inför årets första dammajor, Nabisco Championship.

Nordqvist anför en kvintett svenskor i Nabisco Championship i Palm Beach, Kalifornien.

Anna Nordqvist hade till och med tankar på att lägga av innan det vände. Efter några veckor med brorsan Mattias som caddie förra året hon kom ändå fram till att jobbet var bra, drömmen fanns kvar och att tillvaron kunde bli bättre igen.

– Det betydde jättemycket att han var med, det blev roligt igen. Det kändes verkligen som ett jobb ett tag, och det var inte roligt att gå till jobbet. Trivs man inte och tycker man det inte är kul så går det ju inte, säger hon till TT.

– Det handlar mest om att omge sig med rätt människor. Då är det lättare att jobba hårt. Jag var besviken när jag tyckte jag spelade bra, slog bollen bra men ändå inte såg något resultat. Jag behöver stöttning, något som pushar mig att fortsätta. Så nu har jag bytt hela utrustningen, jag har bytt golftränare, jag gör nya saker.

I februari kom ju den efterlängtade tredje segern på LPGA-touren, efter nästan fem års väntan. I helgen vann hon igen, i Carlsbad, Kalifornien, och är fylld av självförtroende inför Nabisco.

– Segrarna gör att jag tror mycket mer på själv. Jag kunde inte vara i en bättre position inför den första majorn än jag är just nu, säger Nordqvist i segerintervjun.

Kompisen Caroline Hedwall var delad trea i Nabisco förra året. Men i år kommer hon till årets första dammajor med en stukad hand och låga förväntningar. För två veckor sedan skadade Caroline Hedwall sin högra handled då hon skulle lyfta sitt bagage på en flygplats. Med bandagerad handled påverkas både hennes sving och puttning och hon missade kvalgränsen förra veckan. Övriga svenskor är Sophie Gustafson, Maria McBride och Pernilla Lindberg.

Karin Sjödin kommer inte till spel alls. Hon har opererats för en cysta i ryggen och ska i stället för att spela vara expertkommentator i tv.

Norska världstvåan Suzann Pettersen, som har tre andraplaceringar i Nabisco, har också tvingats lämna återbud. Hon har på grund av ryggbesvär bara spelat fem tävlingar i år.

Fakta: Svenskornas starttider:

Anna Nordqvist 16.58.

Maria McBride 20.18.

Sophie Gustafson 20.34

Caroline Hedwall 22.14.

Pernilla Lindberg 22.46. (TT)

TT

Publisert: