Liverpool på titeljakt i Norwich

Stockholm. Det enda påskgodis som fotbollsfansen i Liverpool är intresserade av är en seger i påskdagens bortamatch mot Norwich - och ett steg närmare den första ligatiteln på 24 år.

Kampen om årets Premier League-titel är ett trekejsarslag mellan Liverpool, Chelsea och Manchester City.

City-fansen drömmer om en repris på 2012, då laget snuvade Manchester United på ligatiteln efter två mål på tilläggstid i sista omgången mot Queens Park Rangers - och i Chelsea siktar man på det första guldet sedan 2010.

Hysén vann 1990

Men det är Liverpool som kommer att explodera i ett rödvitt inferno av glädje om laget skulle klara pressen och behålla förstaplatsen säsongen ut. Skulle det hända är det nämligen första ligasegern sedan en mittback vid namn Glenn Hysén spelade i laget. Och det var 1990, innan den engelska förstaligan ens döpts om till Premier League.

Inför helgens omgång är Liverpool två poäng före Chelsea och sex poäng före City, som dock har en match tillgodo på tabellettan och -tvåan.

Chelsea är först ut under påskhelgen med hemmamatch mot jumbon Sunderland på påskafton (lördag), laget som spelade 2-2 borta mot City i onsdags. Något som talar emot tränare José Mourinhos mannar är det faktum att laget spelar semifinaler i Champions League, 22 och 29 april, mot Atlético Madrid.

Men seger mot Sunderland skulle innebära att Chelsea åtminstone tillfälligt sätter press på Liverpool som ställs mot Norwich, som kämpar för förnyat kontrakt, på bortaplan på påskdagen. Och på Manchester City som tar emot West Bromwich på annandagen.

Jagar målrekord

Liverpool såg i och med förra helgens 3-2-vinst mot Manchester City - den tionde segern i rad i ligan - till att få avgörandet i egna händer. Framför allt har laget imponerat offensivt med 93 mål på 34 matcher. Lagets båda landslagsanfallare Luis Suarez och Daniel Sturridge är etta och tvåa i skytteligan med 29 respektive 20 mål - och Chelseas målrekord (103) från säsongen 2009-2010 är i fara.

Det är jämnt även i kampen om kvalplatsen till höstens Champions League-gruppspel. Arsenal innehar den så viktiga fjärdeplatsen för närvarande, en poäng före formstarka Everton.

TT

Publisert: