TT-Sport

Zlatan: Stort steg i min karriär

TT-SPORT

Paris. Zlatan Ibrahimovic möter pressen efter flytten från Milan till Paris Saint-Germain. Zlatan dök upp under stor uppståndelse, fotoblixtar och en nästan spirituell vördnad från reportrarnas sida.

– Jag vill först och främst tacka PSG och Leonardo för det stora jobbet de gjort. De har gjort något möjligt som jag trodde var omöjligt, äntligen är jag en Paris Saint Germain-spelare, sade Ibrahimovic själv.

– Det är ännu ett stort steg i min karriär. Det är ett väldigt intressant projekt, ett projekt jag vill vara en del av. Jag tvekade inte när Paris Saint Germain tog kontakt med min manager.

Flera medier har rapporterat om Zlatans missnöje på Milan efter att klubben valt att sälja honom. Men själv känner han ingen bitterhet.

– När jag kom till Milan fick jag mitt leende tillbaka. De kommer vara i mitt hjärta. Jag var väldigt glad när jag var där. Jag vill inte kasta en skugga över min tid i Milan. De förenklade för mig att komma hit till Paris, sade Zlatan.

– Jag tackar dem för allt. Jag har inga negativt att säga.

Ibrahimovic utesluter inte att han PSG blir hans sista klubb i karriären.

– Jag är här i dag, jag har precis skrivit på mitt kontrakt med den här pennan, sade svensken och höll upp pennan i luften.

– Visst, som det ser ut i dag är det här mitt sista kontrakt, precis som i Milan är målet att vara kvar de åren jag skrivit på för. Men jag tänker hellre på allt det som vi ska vinna med klubben. Det andra ligger för långt fram i tiden.

Enligt Zlatan Ibrahimovic stod det tidigt klart att övergången från Italien till Frankrike skulle bli av.

– Jag visste från dag ett, då Paris tog kontakt, att jag skulle komma hit. Det handlade bara om detaljer som skulle lösas. Men det är inte mittt jobb.

– Det har varit väldigt intensiva dagar, jag försökte fly till Ibiza, men alla visste var jag var... Det har varit mer intensivt än när jag gick till Barcelona. Men jag är van vid det här, jag är här för att spela fotboll. Allt runt omkring är för andra att jobba med.

Svensken kallar PSG:s satsning för ett "drömlag".

– Det här projektet, jag tror att jag kommer till ett drömlag. Bland annat har de ju tagit hit världens bästa försvarare, Thiago Silva. De tar hit de bästa spelarna, vem skulle inte vilja spela här? Det här är framtiden och det jag tror på, det är det viktigaste.

Klubbens shejk, Nasser Al-Khelaifi och sportchefen Leonardo var också på plats och nöjda med sitt köp.

– Vi är väldigt stolta över att presentera vår största transfer, Zlatan Ibrahimiovic. Jag är säker på att han tillför stora värden inte bara till PSG utan även hela franska ligan, säger Nasser al-Khelaifi, ordförande för PSG:s ägargrupp från Qatar.

– Vi hoppas att vi med "Ibra" kan vara väldigt konkurrenskraftiga i Champions League. I medierna har det ibland hetat att PSG aldrig har någon superstjärna, det tror jag att vi har nu.

Shejken Nasser al-Khelaifi har möjliggjort Paris Saint-Germains värvning av Zlatan. Han vill lyfta fram betydelsen av klubbens hårda satsning:

– Väldigt viktigt för alla att veta, vi hjälper ligan med de här värvningarna. Och vi är inte emot den. Vi har en strategi för ligan och vill hjälpa alla klubbar.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare i dag genomgått läkarundersökningen på La Pitie-Salpetriere-sjukhuset, uppger AFP. PSG:s läkare Eric Rolland var med vid undersökningen. "Vi har gjort standardtesten, det var inga problem", säger en källa nära klubben till nyhetsbyrån.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport