Loui Eriksson avgjorde på straffar

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Loui Eriksson fick sista ordet när hans Dallas besegrade Nicklas Bäckströms Washington med 4-3 på bortaplan i NHL-ishockeyn natten till tisdag. Det var annars Bäckströms Washington som började piggast, med överlägsen skottstatistik och 2-0 efter två perioder. I tredje ryckte dock Dallas upp sig och med tre mål och storspel av Marty Turco i målet var det plötsligt Dallasledning med drygt tolv minuter kvar av ordinarie matchtid. Washington kvitterade knappt nio minuter senare genom Alexander Ovetjkins andra mål för kvällen, båda gångerna assisterad av Nicklas Bäckström.

Matchen gick sedan till en mållös förlängning följd av straffläggning, där Loui Eriksson avgjorde för Dallas i femte straffläggningsomgången. Eriksson blev även noterad för en assist vid Dallas 2-2-mål.

Fredrik Modin stod för ett mål och en assist när Los Angeles utklassade hans gamla klubb Columbus med 6-0 på hemmaplan. Modin har fått en bra start med sin nya klubb och har nu gjort två mål på tre matcher, lika många som han gjorde under hela säsongen för Columbus. Los Angeles gick i och med vinsten upp på fjärde plats i Western conference, medan Columbus ligger kvar näst sist.

TT

Publicerad: