Arvidsson hjälte för magsjukt lag

Publicerad 2016-10-23

Ishockey. Gustav Nyquists och Detroits fina form håller i sig. San Jose besegrades på hemmaplan med 3-0. Även William Nylander blev tvåmålsskytt för Toronto, liksom Viktor Arvidsson för Nashville - där flera av stjärnorna saknades på grund av magsjuka.

Det var andra matchen i rad Gustav Nyquist gjorde mål. Det första kom i andra perioden efter att Jonathan Ericsson plockat upp en retur efter ett San Jose-anfall.

Ericsson påbörjade en kontring. Nyquist var snabbt med i anfallet, fick pucken, gjorde några snabba dragningar, tittade upp och avlossade till sist ett stenhårt handledsskott i krysset.

Mål nummer två var också resultatet av ett handledsskott, den här gången mellan benen på försvarande Justin Braun, som delvis skymde Martin Jones i San Jose-målet, som inte fick kontroll över pucken.

– Det är alltid fint att göra mål så klart och det är kul att se laget spelar på det sättet vi gör med tanke på att matcherna ligger tätt, säger Nyquist till reportrar efter matchen.

Nylander tvåmålsskytt

William Nylander gjorde för första gången i sin NHL-karriär två mål under en match, när Toronto fick en poäng med sig i mötet mot Chicago. Båda gången blev han framspelad av stjärnskottet Auston Matthews.

– Du bara försöker att hitta ett läge så lyckas han att hitta dig väldigt bra. Det är fint att spela med en spelare som är så, sade Nylander till journalister efter matchen.

Chicago låg under i matchen men kom igen och tog den till en mållös förlängning och vann till slut med 5-4 efter straffavgörande. Nylander var tydligt besviken efter matchen.

– Jag vet inte exakt vad som hände, men vi ska försöka att bli bättre till nästa match.

Matförgiftat Nashville

Viktor Arvidsson blev hjälte för Nashville när laget verkligen behövde det. Fem spelare, däribland kaptenen Mike Fisher och målvakten Pekka Rinne missade matchen på grund av matförgiftning. Då klev Arvidsson fram och gjorde två mål för sitt Predators i matchen mot Pittsburgh som slutade 5-1.

– Vi var snabba på skridskorna, sköt mycket och var aggressiva framför kassen. Det spelade stor roll. Vi krigade och gjorde mål, sade Viktor Arvidsson till nhl.com efter matchen.

TT