Besiktas fördömer blodigt dåd

TT-SPORT

Fotboll/Terrorism. Två bomber exploderade inom loppet av en knapp minut efter fotbollsmatchen i Istanbul, och dödade minst 29 personer.

"Vi fördömer våld och hat", skriver Besiktas i ett uttalande.

Topplaget Besiktas hade slagit Bursaspor med 2-1 på sin hemmaarena i den turkiska superligan. En och en halv timme senare briserade bomberna utanför, där kravallpoliser hade placerats ut.

Besiktas vann förra säsongen den turkiska ligan för första gången sedan 2009, och är en av Turkiets äldsta klubbar. Arenan är nybyggd och invigdes så sent som i år.

De allra flesta som dödades i dubbeldådet är poliser.

"Terrorister... attackerade våra heroiska säkerhetsstyrkor som ser till att både våra fans och Bursaspors supportrar är säkra. Vi står bestämt upp mot dessa usla angripare som aldrig kommer att uppnå sina mål", säger klubben.

Bland de döda finns, enligt klubben, en högt uppsatt polis som var ansvarig för säkerheten på matcherna och en person som arbetade i klubbens gåvoshop.

Mario Gomez, tysk landslagsanfallare i fotboll, vann skytteligan på 26 mål förra året men lämnade klubben efter kuppförsöket i somras.

"Det är väldigt tungt men jag kan inte spela för den här fantastiska klubben inför de underbara fansen på den unika arenan längre", skrev han på sin Facebooksida då.

TT-AFP