EM-mardrömmen: Upptagna arenor och hotell

Av: TT

Publicerad:
Danska fotbollslandslaget hoppas få fira segrar med supportrarna i Parken nästa år. Men då måste arenan vara ledig för EM-spel. Arkivbild.
Foto: Liselotte Sabroe/AP/TT
Danska fotbollslandslaget hoppas få fira segrar med supportrarna i Parken nästa år. Men då måste arenan vara ledig för EM-spel. Arkivbild.

Fotbolls-EM flyttas fram ett år, till 2021. Ambitionen är att matcherna ska spelas som tänkt i de tolv värdstäderna.

Men det är inte säkert att det går.

– Vi måste kolla om Parken är ledig och hotellen lediga, säger Jesper Møller, Danmarks fotbollsordförande.

Köpenhamn är en av de tolv värdstäderna och ska, enligt ursprungsschemat, arrangera fyra matcher i arenan Parken.

– Vi har alla glatt oss till att hålla en stor fotbollsfest i Köpenhamn och i resten av Danmark och vi vill gärna vara med 2021. Vi ska göra allt för att se till att det blir en folkfest i Parken, säger Møller vid en presskonferens.

– Men vi måste också se till det praktiska och logistiska. Är Parken ledig, är hotellen lediga, är baslägren lediga? Jag har inget svar i dag. Men om logistiken är på plats får Köpenhamn de fyra matcherna 2021.

Møller säger att Danmarks fotbollsförbund nu ska sätta sig med ansvariga för Parken och Köpenhamns kommun och reda ut alla frågetecken. Han hoppas kunna ha svar på frågorna om en knapp månad, efter påsk.

Eftersom det är Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) som är arrangör av EM är det också Uefa som står för de ekonomiska konsekvenserna av flytten av mästerskapet, säger Møller.

Publicerad: