Janogy till Wolfsburg: "En perfekt miljö"

avTT

Publicerad:
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Madelen Janogy. Arkivbild.

Landslagsanfallaren Madelen Janogy tar ett stort steg i fotbollskarriären. 24-åringen är klar för tyska mästarklubben Wolfsburg.

"En perfekt miljö för mig att utvecklas i", säger hon till klubbens hemsida.

Så sent som i januari gjorde Janogy A-landslagsdebut för Sverige men hann under våren imponera tillräckligt för att ta en plats i sommarens VM-trupp.

Även på klubbnivå har utvecklingen gått snabbt, och nu står det klart att hon lämnar Sverige för spel i tyska Bundesliga och regerande mästarlaget Wolfsburg.

Janogy har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2021, och blir därmed lagkamrat med två andra av sommarens svenska VM-bronshjältar: Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahl.

"Det känns fantastiskt att snart få bära Wolfsburgs tröja. Det är en väldigt professionell och framgångsrik klubb, och den perfekta miljön för mig att utvecklas och vinna titlar", säger Janogy till klubbens hemsida.

Efter tre säsonger i Piteå – där hon tog SM-guld 2018 – meddelade Janogy nyligen att hon lämnar Norrbottensklubben för spel utomlands. Hennes agent sade då att 24-åringen tackat nej till anbud bland annat från Juventus och Birmingham.

Wolfsburg är inte bara en stormakt inom tysk fotboll, laget hoppas också kunna utmana om Champions League-titeln i vår. Men där kommer inte Janogy vara till någon hjälp. När Wolfsburg tar sig an Glasgow i kvartsfinal i slutet av mars får inte svenskan vara med, eftersom hon redan har spelat i årets turnering för Piteå, som slogs ut i sextondelsfinal.

Publicerad: