Ännu en alpinstjärna i allvarlig krasch

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2024-02-05

Sofia Goggias säsong är över: "Återigen hindrar en skada mig".

Säsongen är över för Sofia Goggia efter att italienskan kraschat och brutit benet under träning i Ponte di Legno.

Hon är den senaste i en lång rad av alpinstjärnor som skadat sig den här vintern.

31-åringen, som leder störtloppscupen och som tog OS-guld i disciplinen 2018 och OS-silver 2022, fastnade med ena benet i en port innan hon föll, skriver det italienska vintersportförbundet (Fisi) i ett pressmeddelande.

I ett senare pressmeddelande bekräftar Fisi att Goggia brutit skenbenet.

Italienskan opererade in en platta med sju skruvar under måndagseftermiddagen.

”Återigen hindrar en skada mig från en störtloppstitel. Men även denna gången vet jag hur jag ska ta mig tillbaka”, säger Goggia i samband med operationen, enligt AFP.

Alpinstjärnan väntas nu behöva 40 dagars vila innan den mest aktiva rehabperioden kan inledas.

Sofia Goggia vann störtloppscupen i fjol och har tagit 24 världscupsegrar i karriären, sex stycken i super-G och resten i störtlopp.

Den här vintern har varit fylld av allvarliga olyckor med flera av världens bästa åkare bland de drabbade.

Slovakiskan Petra Vlhova och schweiziskan Corinne Suter har båda fått sina säsonger förstörda på grund av knäskador. Och på herrsidan har samma sak drabbat såväl fransmannen Alexis Pinturault och Österrikes Marco Schwarz.

Aleksander Aamodt Kilde kraschade också våldsamt i Wengens störtlopp förra månaden. Norrmannen vet fortfarande inte om han kommer tillbaka till sporten över huvud taget.

Drygt en vecka efter Kildes allvarliga krasch skadades även den amerikanska storstjärnan Mikaela Shiffrin, tillika Kildes flickvän, under störtloppet i italienska Cortina d'Ampezzo.