Silver för Montler efter rekord: Irriterande

Av:  TT

Thobias Montler hoppade sig till ett nytt svenskt inomhusrekord.
Thobias Montler hoppade sig till ett nytt svenskt inomhusrekord.

Thobias Montler hade en kväll att minnas på inomhus-EM.

Den svenske längdhopparen slog till med 8,31 – nytt svenskt rekord – och tog silver.

– Klart att det känns jättebra, men samtidigt är det lite irriterande med silver på det hoppet, säger han till TT.

Tidigare under fredagskvällen tog Fanny Roos EM-silver i kula efter ett nytt svenskt rekord.

Men hon var inte den ende blågula friidrottaren som passade på att pricka formen under inomhus-EM. Även Thobias Montler visade sig vara i rekordtagen.

I sitt tredje hopp för kvällen smällde den 25-årige längdhopparen till med 8,31 meter. Därmed slog han Michel Tornéus svenska inomhusrekord från 2015 med en centimeter.

Hoppet tog Montler till andra plats i tävlingen bakom greken Miltiádis Tentóglou som hade hoppat 8,35.

"Känns jättebra"

Och Montler gjorde sitt yttersta för att nå nya längder. Men inget av hans tre sista hopp räckte. Svensken, som tog silver på senaste inne-EM i Glasgow, fick nöja sig med en ny andraplats bakom Miltiádis Tentóglou som försvarade sitt guld.

– Klart det känns jättebra, men samtidigt lite irriterande med silver på det hoppet. Men det är inte så mycket att säga. Svenskt rekord, andraplats och en silvermedalj. Jag är jättenöjd, säger han.

TT: Känner du att du borde haft mer?

– Jag känner inte att jag borde haft mer, men det är så nära, bara fyra centimeter. Jag gör så gott jag kan i dag, jag är jättenöjd, säger han.

Trea blev finländaren Kristian Pulli som hoppade 8,24 meter.

Petersson femma

Kulstötaren Wictor Petersson siktade på medalj men nådde inte hela vägen. 22-åringen gjorde sitt första inomhus-EM och stötte i väg kulan 20,75 meter.

Men för medalj hade han behövt drygt en halv meter till. Kroaten Filip Mihaljevic blev trea med 21,31. Vann gjorde tjecken Tomas Stanek som stötte till med 21,62 meter.

– Jag är ändå ganska nöjd. Det var inte så långt från mitt personbästa (21,15) och det är rätt schysst att ha på ett mästerskap. Det var mitt första EM så jag är nöjd med att komma femma på det, säger Petersson.

Andreas Kramer är vidare till semifinal efter kvalsegern i 800-metersloppet. Svensken sprang på 1.47,55 när han säkrade avancemanget.

Publisert: