Lewandowski tangerade Gerd Müllers rekord

Av:  TT-AFP

Robert Lewandowski firar med lagkamraterna.
Robert Lewandowski firar med lagkamraterna.

Bayern München fick endast med sig 2–2 mot borta mot Freiburg.

Men Robert Lewandowski gjorde mål i vanlig ordning.

Polackens 40:e ligamål för säsongen tangerade legendaren Gerd Müllers 49 år gamla rekord.

Det verkade som att Lewandowski hade på känn att han skulle hitta rätt.

När 32-åringen gjorde sitt historiska mål från straffpunkten i den 26:e minuten firade han bland annat med att visa upp en t-shirt med en bild på Gerd Müller och texten "4ever Gerd".

"Väldigt stolt"

Gerd Müllers målrekord i tyska Bundesliga stod sig i 49 år. Säsongen 1971-1972 gjorde "Der Bomber" 40 mål på 34 ligamatcher. Lewandowski, som nyligen kom tillbaka från skada, lyckades med den bedriften på 28 matcher.

– Det Gerd uppnådde var helt fantastiskt. Jag trodde aldrig att jag skulle vara i närheten av att dela ett rekord med honom. Jag är väldigt, väldigt stolt. Jag kan inte riktigt förstå vad som har hänt, säger Lewandowski.

Lewandowski kan dessutom slå rekordet på lördag då Bayern München möter Augsburg i den sista ligamatchen för säsongen.

32-åringen är överlägsen skytteligavinnare och har under säsongen gjort fyra hattricks och har en match med fyra gjorda mål, 4–3-segern mot Hertha Berlin i oktober.

För Bayern München spelade 2–2 ingen större roll då man redan har säkrat ligatiteln.

Bottenstrid

I botten av tabellen förlorade Werder Bremen med Ludwig Augustinsson på planen tungt borta mot Augsburg med 0–2. Arminia Bielefeld, med Joakim Nilsson i backlinjen, spelade 1–1 hemma mot Hoffenheim vilket gör att laget har fördel i kampen om nytt kontrakt med en omgång kvar att spela.

Bielefeld har 32 poäng och är på säker mark. Werder Bremen har 31 poäng och ligger på negativ kvalplats medan Köln, som ligger på nedflyttningsplats, nosar en poäng bakom.

Publisert:

LÄS VIDARE