PGA: Sydkoreanska Chun tappade men vann

Av:  TT

Chun In-Gee med sin segerpokal efter vinsten i PGA-mästerskapen.
Chun In-Gee med sin segerpokal efter vinsten i PGA-mästerskapen.

Sju slags ledning förvandlades till en nervdallrande uppgörelse på allra sista hålet. Men till slut stod sydkoreanskan Chun In-Gee som vinnare av PGA-mästerskapen i Maryland.

– Det här betyder så mycket, säger 27-åringen efter pärsen.

När söndagens avslutande runda av damernas PGA-mästerskap inleddes hade sydkoreanskan Chun In-Gee segern som i en ask. Fem bogeys senare var asken i det närmaste krossad och tävlingen blev en uppgörelse mellan Chun och amerikanskan Lexi Thompson.

Men till slut höll sydkoreanskan undan och vann med ett slag.

– Det är min första seger på över tre år, sade hon i segerintervjun och tackade såväl familj, tränare och caddie som banskötarna på Congressional Country Club. Och sina supportrar:

– Jag vet att fansen hemma i Sydkorea har fortsatt att tro på mig hela tiden.

Lika inför sista hålen

Alla de hade då alltså pendlat mellan hopp och förtvivlat under tävlingens avslutande 18 hål.

Chun hade ett tag en sjuslagsledning, ett försprång som hade krympt till tre slag när hon på söndagen peggade upp inför avlsutningsrundan. Då började tävlingens tvåa, Lexi Thompson, sänka sina birdieputtar – först på hål ett, sedan på det tredje hålet och snart ytterligare två birdies. Samtidigt som Chun missade på flera hål.

Med två hål kvar av tävlingen stod båda spelarna på fem under par. Thompsons putter började då svikta, och med tre slag på greenen för amerikanskan ledde Chun igen.

En liten miss vid inspelet på 18:e gjorde inget, två slag senare stod 27-åringen som överlycklig segrare.

Nordqvist bästa svenska

Med totalt fem under par tog Chun därmed sin tredje majortitel. Thompson får därmed vänta på sin första majorvinst sedan 2014, när hon vann Nabisco Championship. Sedan dess har amerikanskan nu fyra andraplatser i majortävlingar.

Bästa svenska i Maryland blev Anna Nordqvist som efter en mindre lyckad runda gick in på två över par för dagen. Totalt stannade hon på ett över par och en delad 16:e plats.

Madelene Sagström slutade delad 25:a med sina tre över par.

Publisert: