Hagelin nära mista ögat: "Smärtsammaste jag upplevt"

Av:  Lasse Mannheimer/TT

Synen kommer aldrig att bli vad den var.

Carl Hagelin hoppas ändå kunna spela NHL-ishockey igen nästa säsong – med en ny typ av visir.

– Det är det smärtsammaste jag har upplevt, säger Washington Capitals-forwarden om skadan tidigare i år.

På en träning i början av mars träffades Carl Hagelin i ögat av en klubbspets. Det var en allvarlig skada, och den 33-årige svensken har inte kunnat spela sedan dess.

Nästa säsong hoppas han vara tillbaka, men vägen dit är fortfarande lång.

– Jag har genomgått två ingrepp hittills, det senaste för en månad sedan. Så det handlar fortfarande om att det ska läka och att vi inte riktigt vet hur det kommer att gå. Men jag fortsätter att vara positiv och jag är optimistisk till att kunna vara med nästa säsong, sade Hagelin på en pressträff under söndagen.

”Det var läskigt”

Hagelin, som har spelat fyra säsonger i Washington, är glad att alls ha synen kvar.

– Precis när det hade hänt så lät det nästan som att de skulle vara tvungna att ta bort ögat. Den första veckan var riktigt frustrerande, det var tufft. Men det har blivit klart bättre sedan dess.

Han berättar att åderhinnan spräcktes och att ärrvävnad bildats i ögat, och att han aldrig kommer bli helt återställd.

– Jag kommer inte att få tillbaka synen till hundra procent, absolut inte. Men djupseendet hoppas jag kunna träna upp för att det ska bli tillräckligt bra, sade Hagelin.

– Det är det smärtsammaste jag har upplevt, för klubban träffade mig rätt i ögongloben, det fanns inga ben eller så som tog en del av smällen. Det var läskigt, de första två veckorna efteråt är bland de tuffaste som jag har varit med om. Särskilt när man inte kunde se något alls med ögat, det var bara mörker.

Nytt visir

Om han lyckas komma tillbaka i spel kommer det att bli med ny utrustning. Spelare som Detroits Marc Staal och tidigare NHL-centern Carl Söderberg, numera i Malmö, har kommit tillbaka från ögonskador och därefter spelat med ett större visir, som täcker mer av ansiktet.

– Jag kommer nog att börja använda något liknande, säger Hagelin.

Publisert: