Upprört i Djurgården efter segern

TT-SPORT

Ishockey. Djurgården avslutade julen med att enkelt vinna över Mora med 4-0.

Men i Djurgårdens omklädningsrum var det mycket upprörda känslor över att lagkamraten Andreas Engqvist fick kliva av i första perioden efter en tackling från Moras Robin Johansson.

– Jag vill inte se vår bäste spelare kliva av och inte kunna fullfölja matchen på grund av en ful tackling, säger en arg Calle Ridderwall, lagkapten i Djurgården.

Det var tio minuter in i första perioden som Djurgårdens Andreas Engqvist fick en tackling av Moras Robin Johansson. Domarna friade, men Andreas Engqvist klagade på huvudvärk och lämnade matchen. Efter Djurgårdens hurrarop för segern var det en blek Andreas Engqvist som gick i omklädningsrummet. Men han gav inga kommentarer. Det gjorde i stället lagets naprapat Christian Schumacher:

– Andreas Engqvist fick en smäll mot huvudet och var tvungen att kliva av matchen. I morgon ska vi undersöka honom och då kan vi ge en diagnos.

Men i Djurgården fanns en upprördhet mot Moras Robin Johansson, som inte ville träffa media efter matchen. Till C More sade han i första periodpausen:

– Vet inte vad jag ska säga. Jag bromsade ner framför honom och gled in med bröstet. Men min arm åkte fram och kraften var kanske därför värre än det ser ut.

"Korkat uttalande"

Ett uttalande som gjorde Calle Ridderwall mycket arg:

– Det var ett av de mest korkade uttalanden jag någonsin hört. Så korkat att jag egentligen inte ska kommentera det. Det är klart att han inte glider in i Andreas Engqvist. En kille kliver inte av med hjärnskakning efter att någon har glidit in tacklingen mot honom.

Ridderwall fortsätter:

– Varje gång en kille som kliver av banan på det sättet är en följd av att något gått snett. Nu var det vår bäste kille som fick en smäll som tog fel. Jag klandrar inte domarna som friade. Det är inte lätt för dem. Här vill jag poängtera att det alltid är den som tacklar som har ansvaret. Det här är frustrerande.

Avgörande målet

Calle Ridderwall kunde i alla fall glädja sig åt att göra målet som tog hål på Morabubblan och resulterade till en klar seger för Djurgården.

Det var nämligen Mora som började bäst, men brände en straff och ett friläge i samband med storspel av Djurgårdens målvakt Adam Reideborn.

Då klev också Calle Ridderwall fram och gjorde Djurgårdens ledningsmål efter 6.28.

– Jag tror det blev ett avgörande mål för oss. Det kändes som Mora fick pyspunka och vi därefter tog över matchen.

Djurgården blev allt bättre ju längre matchen led. Till slut var det stundtals pinsamt hur ett SHL-lag som Mora uppträdde i matchen. Dalalaget, som nu förlorat fyra av de fem senaste matcherna har stora problem. Det är tur för dem att även de andra bottenlagen i serien är förlorare

TT