Slutlig JVM-trupp uttagen

TT-SPORT

Ishockey. På juldagen tog Tomas Montén, förbundskapten för svenska juniorlandslaget i ishockey, ut den slutliga truppen till junior-VM i ishockey i Kanada.

De tre spelare som föll på målsnöret och inte får delta i årets JVM är backen Jacob Moverare samt forwardarna John Dahlström och Jonathan Davidsson.

Sverige valde att vänta till dagen före JVM-premiären med att stryka tre övertaliga spelare ur truppen. Och det var förstås inte den allra bästa stämningshöjaren så här i juletid för de spelare som nu får tillbringa jul- och nyårshelgerna med annat än mästerskapshockey.

– Jäkligt surt just nu. JVM har varit min dröm hela livet, säger Davidsson, till vardags i SHL-laget Djurgården, till aftonbladet.se.

– Jag blev lite överraskad eftersom det gått så bra som det gjort för mig i Djurgården den här säsongen. Men jag lär mig av det här och kommer tillbaka till Djurgården med en jävla revanschlust.

Moverare spelade förra säsongen i HV71, men draftades i somras av NHL-laget Los Angeles Kings och spelar till vardags i Mississauga Steelheads i OHL. Dahlström är fostrad i Frölunda, men spelar sedan i höstas i Chicagos farmarlag Medicine Hat Tigers i WHL.

Sverige premiärspelar mot Danmark på annandagen. Matchen spelas i Bell Centre i Montreal och börjar klockan 19.00 svensk tid.

TT