Märkligt mål bakom Växjös seger

Karlstad. Ett jättegruff på slutsignal.

Ett av de märkligare segermålen i slutspelet.

Slutet av semifinal fyra blev dramatiskt då Växjö via 2-1-segern kvitterade matchserien mot Färjestad.

Tre matcher, tre segrar för bortalaget. Trenden i semifinalserien mellan Växjö och Färjestad har varit tydlig - och den stod sig alltså även i match fyra.

Men Alexander Johanssons 2-1-mål 14.27 in i den första förlängningsperioden var utan tvekan ett av de märkligaste segermålen i ett SM-slutspel. Johan Markusson sköt ett tungt skott som inte var nära att träffa mål utan gick rätt i plexiglaset. Alla trodde pucken skulle fara vidare till det bortre sarghörnet. Alla förutom Alexander Johansson.

Växjös specielle slutspelsjoker, han har nu gjort lika många mål på tio slutspelsmatcher som han mäktade med på 54 grundseriematcher, hade full koll på puckbanan. Plötsligt stod han där ensam vid Fredrik Pettersson-Wenztels högra stolpe och kunde hur enkelt som helst lägga pucken i mål.

– Ett väldigt tokigt mål, säger Växjös tränare Sam Hallam.

– Tråkigt att ett sånt mål ska få avgöra en sån här match, säger Färjestads dito Leif Carlsson.

Men målet blev inte slutpunkten på händelserna. Ett jättebråk brakade nämligen ut på isen där ett 30-tal Färjestads- och Växjöspelare hamnade i en enda röra i mittzonen, vissa vilt vevande med nävarna.

Gnistan som startade bråket var då Färjestads Ole-Kristian Tollefsen hoppade in och gav Växjös målvakt Teemu Lassila en snyting.

– Lassila åker framför vårt bås och hånar oss. Lite respekt måste man visa, åker man och hånar det förlorande laget på det sättet tycker jag man förtjänar att åka på en smäll, säger Leif Carlsson.

TT: Sam Hallam, hur ser du på Lassilas beteende?

– Jag är inne på Leifs spår. Det handlar om att visa respekt. Nu vet jag inte vad han sa men jag hoppas att det inte var alltför allvarligt. Allt som hände därefter tror jag kommer vara svårt att reda ut, jag tror nog att det bästa bara är att släppa pucken på onsdag.

Växjös segermål i förlängningen innebär att matchserien nu är kvitterad till 2-2 och det blir minst ytterligare två matcher. Efter en känslomässigt nästan avslagen start på serien börjar rivaliteten växa sig allt starkare mellan de två lagen.

– För oss gäller det bara att glömma den här matchen så fort som möjligt och ladda inför nästa, säger Leif Carlsson.

TT

Publisert: