TT-Sport

Royal league kan återuppstå

TT-SPORT

Malmö. Idén med den skandinaviska fotbollsturneringen Royal league är inte stendöd. Nu finns ett nytt koncept som man försöker sälja till någon tv-kanal.

Efter två år utan den skandinaviska turneringen har de nationella fotbollsförbunden och ligaföreningarna i Sverige, Norge och Danmark enats om en ny struktur på vinterturneringen.

– Det görs ett nytt försök, klubbarna har också tyckt till, säger Tommy Theorin på föreningen Svensk elitfotboll till TT.

Om det blir ett tv-avtal för de tre länderna kan turneringen uppstå igen i januari 2010. Men nu under namnet Royal cup.

– Utmaningen var att hitta matchtider som passar klubbarna samtidigt som Uefa blockerade att vi spelar på deras matchdagar. Nu har vi lyckats med det. Och vi har ett koncept som fungerar som en uppstartsturnering för allsvenskan och de danska och norska ligorna, säger Royal cup:s direktör Börge Bach till Berlingske Tidende.

Royal league arrangerades första gången 2004-2005 med FC Köpenhamn som segrare. FCK vann även året efter medan Bröndby tog hem pokalen 2006-2007.

Efter ett vikande intresse från publik och media, särskilt i Sverige och Norge, sade dåvarande kanal 5 upp rättigheterna två år innan avtalet gick ut.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport