Lakers NBA-mästare igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Los Angeles. Los Angeles Lakers tog sin andra raka, och sammanlagt 16:e, NBA-titel efter att ha slagit Boston med 83-79 i den sjunde och avgörande finalmatchen.

– Den här titeln känns bäst, säger Kobe Bryant efter att ha säkrat sin femte mästerskapsring.

Han menade att den femte titeln kändes bäst eftersom Lakers slog ärkerivalen Boston och eftersom finalserien blev så jämn. Efter 3-3 i matcher vann Lakers den avgörande med blott fyra poängs marginal.

Lakers-stjärnan, som satte 23 poäng i matchen, valdes till slutspelets mest värdefulle spelare i år igen. Han gjorde nästan 30 poäng i snitt.

Med Hollywoodstjärnor som Jack Nicholson, Dustin Hoffman och Leonardo DiCaprio i publiken inledde Los Angeles Lakers svagt i den sjunde matchen. I den tredje perioden låg Lakers under med som mest 13 poäng. Ron Artest och Kobe Bryant låg bakom Lakers vändning genom att både sätta bollen i korgen och ta många returer. Bryant tog elva defensiva returer.

– Jag ville ta så många returer jag bara kunde för jag visste att det lag som vunnit returtagningarna i finalserien har vunnit matcherna, säger Bryant.

Lakers vann returtagningarna med 53-40 i den sjunde finalmatchen.

Inget annat lag har vunnit lika många baskettitlar i proffsligan i USA, Lakers har nu 16. Och coachen Phil Jackson satte rekord genom att ha lett laget till elva titlar.

TT-AFP

Publicerad: